Pressekonferanse med Jürgen Klopp foran Arsenal-kampen:– Jeg er ingen klovn, selv om enkelte synes jeg er det

Liverpool-manageren poengterer at Arsenal har en helt annen spillestil enn Leicester.

3. mar 2017 kl 13.33 Einar Kvande

Om Liverpools form

– Spillet flyter ikke lenger. Vi mangler stabilitet, og det kan vi ikke ignorere. Vi har allerede hatt noen tunge stunder sammen. Det fungerer ikke lenger, men slik kan sesonger være.

Om Arsenal

– Jeg kan ikke si så mye om Arsenal. Sesongstarten fortoner seg som en ideell verden akkurat nå, hvor spillet fløt. Førsteinntrykket var spektakulært. Vi var fornøyde med at vi slo et sterkt lag på deres hjemmebane. Etter sesongstarten var vi overbevist om at vi hadde alle de ulike tingene som måtte til. Vi var veldig optimistiske. Det var slik det var. Nå er vi midt i sesongen, og vi synes det virker fornuftig å levere varene igjen. Vi må fokusere på hvordan vi kan benytte erfaringene fra forrige kamp og Tottenham-kampen. Jeg er 100% optimistisk igjen, når jeg tenker på Arsenal-kampen på lørdag. Men jeg kan ikke si at jeg er i det samme gode humøret som jeg var ved starten av sesongen. Vi må dessverre nok en gang bevise at vi kan levere varene. Den forrige kampen vi spilte mot dem var spektakulær. Kanskje blir den kommende kampen noe lignende. Ingen kamper mot topplag er enkel. Det er alltid hardt arbeid og høy intensitet. Men vi har helt frem til nå vært klare til å prestere. Vi har spillere som presser de andre fremover. Milner, Lallana, Lucas. Tre spillere som står på. Roberto med hans holdninger og innsatsvilje også. Arsenal-kampen er her nå, og vi må slå tilbake og la poengene bli igjen på Anfield. Vi kan ikke benytte den første kampen mot Arsenal som motivasjon.

Om Mario Götze

– Vi har sendt meldinger til hverandre. Jeg holder alltid kontakten med mine tidligere spillere. Nå vet han diagnosen, og han må bare jobbe videre med det utgangspunktet.

Om managerrollen

– Jeg er ingen klovn, selv om enkelte som synes jeg er det, og jeg ler ikke hele tiden. Vi blir alle påvirket av erfaringene vi gjør oss. Vi ignorerer ikke problemene. Selv var jeg en innsats-spiller. Jeg drev lagkameratene mine fremover. Du gjør alt for å vinne kampen, og ha innflytelse fra sidelinjen.

Om formsvikten til Coutinho og Firmino

– Det var mange som leverte dårlige individuelle prestasjoner mot Leicester, ikke bare Phil og Roberto. Det var mange som ikke presterte på sitt vanlige nivå. Det var problemet. Det er mange spillere som har rom for forbedring. Min jobb er å få spillere til å føle at de har en stor sjanse til å vinne. Det var ikke slik at vi ble overrasket, for vi visste om situasjonen til Leicester. Vi presterte bare ikke.

Om hjemmebanefordelen

– Det er Anfield, vårt stadion, og den siste kampen vi spilte der var fantastisk. Vi ønsker å få den følelsen igjen.

Om Leicester-kampen

– Vi har allerede analysert den. Jeg kan ikke la den ligge i ryggsekken. Nå handler det om Arsenal, som har en helt annen spillestil. Som sagt vet jeg at vi har noe å bevise igjen, dessverre, for vi var ikke gode. Det var ikke forventet at vi skulle være så dårlige. Vi var ikke passive. Det startet med en dødballsituasjon, en lang ball, Jamie Vardy, heading, lang ball, Sadio ble felt, innkast til dem. Leicester fikk den gode følelsen øyeblikkelig - "ja, dette er hva vi ønsker" - mens vi selvsagt fikk den motsatte følelsen. Vi kunne ikke være overrasket, for vi visste at de slo City, og vi visste at situasjonen var forandret i Leicester. I en ideel verden, dersom ikke starten er god, så kommer du igang litt senere og yter 100%. Vi vare klare, og normalt sett spiller vi ikke stygt. Det er ikke fysisk tøft spill å lage frispark. Det virker ikke fornuftig å spille over grensen til det tillatte. Vi har alltid vært et lag som spiller fair, for vi ønsker å vinne ballen ikke brekken leggen på noen. Det handler om å tåle smerte, ikke påføre en annen spiller smerte. Vi løp 121 kilometer i denne kampen, men leverte en veldig dårlig kamp. Jeg kan ikke ignorere Tottenham-kampen, hvor vi spilte med tilnærmet det samme laget. Så skal jeg tvile på dem generelt sett? Det å være stabile er det viktigste, når du har kvalitet til å nå dine mål. Dersom du ikke er stabil, vil du slite. Dersom jeg bytter ut 4-5 spillere etter Leicester tar jeg ansvaret bort fra de spillerne, og ber noen andre om å ta ansvar. Vi har ikke så mange muligheter til å gjøre forandringer. Det er lettere å forandre på laget når du vinner enn når du taper.

Om skadesituasjonen

– For Jordan Henderson kommer kampen for tidlig, det er sikkert. Vi får se med Dejan Lovren. Han trente for fullt i går, og så får vi se hvordan han reagerer på det. Om ingen forteller meg at han ikke kan spille, må vi ta en avgjørelse. Han har vært ute i fire uker, og har trent i tre dager. Jeg er ikke så sikker. Sturridge trener ikke. Han var syk. Nå har han fått en strekk i en muskel i hoften etter en rehabiliteringsøkt. Det er ingen alvorlig skade. Han vil være borte fra normal trening en ukes tid. Han kan trene, men ikke sammen med laget.

Om konkurranse om plassene

– Om jeg har tro på å legge press på folk slik at de skal prestere på høyeste nivå? Nei. Det er alltid fint å ha valgmuligheter, for da han du forandre på formasjonen, men for øyeblikket har vi ikke så mange valgmuligheter. Ragnar Klavan var veldig syk, og det var grunnen til at Lucas spilte mot Tottenham. Men etter Leicester ble det stilt spørsmål ved hvorfor en midtbanespiller spilte midtstopper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]