Mot mer spilletid for Trent

Jürgen Klopp hinter mot at 18-åringen har gjort seg fortjent til mer spilletid i innspurten.

5. apr 2017 kl 08.30 Arild Skjæveland

Da Trent Alexander-Arnold kom inn mot Everton var det hans tiende førstelagskamp for Liverpool. 18-åringen var livlig, og spilte i en annen rolle enn backrollen han tidligere har vikariert i. Nå hinter Klopp om at han har gjort seg fortjent til mer spilletid i sesonginnspurten.

– Trent er en strålende spiller, og vi er veldig glade for å ha ham her. Landslagspausen var veldig intens for ham. Han spilte to fulle kamper, og så 24 minutter for oss i vår siste kamp. Det var intenst, sier Klopp til Liverpool Echo.

Alexander-Arnold fikk sin første Premier League-start på Old Trafford som back. Mot Everton kom han inn for Philippe Coutinho og spilte høyere i banen.

– Da han kom på banen mot Everton hadde han to veldig bra involveringer. Vi vet om kvalitetene hans.

– Det er fint å se fra en offensiv back. Han har forbedringspotensiale defensivt som back, men med farten hans kan han også spille høyere oppe i banen. Der må man også forsvare seg.

SLÅR GJENNOM:
SLÅR GJENNOM:  Trent Alexander-Arnold har nå spilt 10 førstelagskamper for LFC.

Klopp tror han kan brukes også høyere i banen enn som back.

– Han er ikke så vant med den posisjonen, og du kunne se det i en eller to situasjoner.

– Når han spiller på «min side» (hvor Klopp står) på midtbanen, så tror jeg vi kan få det til. Om han spiller på den andre siden, så tror jeg ikke en gang stemmen min er høy nok for å få det til.

– Vi er veldig glade for å ha ham her, og trenger alle spillerne våre i sesonginnspurten. Han er en av de spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]