– Mourinho bommer

Jürgen Klopp svarer på utspillet til José Mourinho om at Liverpool har en stor fordel i kampen om topp fire.

28. apr 2017 kl 23.41 Arild Skjæveland

José Mourinho har igjen vært ute og klaget på kampprogrammet, og sagt at kampen om topp fire-plasseringene er «urettferdig» på grunn av Liverpools få kamper denne sesongen.

Liverpool har kun spilt 43 kamper denne sesongen, mens Manchester United som er i semifinalen av Europa League har spilt 55.

– Det er ikke urettferdig, det er bare slik situasjonen er , svarer Klopp til Liverpool Echo.

Lignende situasjon

Forrige sesong spilte Jürgen Klopps lag hele 63 kamper.

– Ingen spurte oss i fjor hva vi syntes om det.

– Jeg kan forstå hva han mener når han sier det, men de har spilt et lignende antall som vi gjorde i fjor. De har også en helt annen og bredere tropp. Med alle skadeproblemene de har hatt, så har de fortsatt sendt ut sterke lag. Du tenker «Mkhitaryan spiller ikke? Rooney spiller ikke? Han, og han».

– Det er annerledes, men så klart det er tøft. De har sju eller åtte kamper igjen. Fem i Premier League, semifinalene og kanskje en finale. Ja, det er tøft, men vi var i samme situasjon forrige sesong.

Har ikke lenger ting i egne hender

Liverpool ligger per i dag på tredjeplass i ligaen, men kan være på femteplass når kampen på Vicarage Road sparkes i gang mandag kveld. Da har Manchester United hatt Swansea på Old Trafford, mens Manchester City har spilt borte mot Middlesbrough.

– Vi har ikke 100 prosent kontroll på det, men vi kan bare fokusere på våre egne kamper og vinne så mye som vi kan. Det er veldig interessant og spennende.

– Vi er med i kampen, og det er bra. Vi må gjøre jobben våre fire ganger til, så får vi se. Manchester-derbyet endret ikke på så mye. Det handler om oss. Dersom vi vinner mot Watford er vi på tredjeplass igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]