Myhre om møte med Klopp

– Han lar seg ikke prege av forventningene og stresset rundt, og hva omgivelsene mener.

29. mar 2017 kl 13.44 Arve Vassbotten

I november reiste TV2s ekspert Petter Myhre sammen med Ronny Deila på besøk til flere klubber i Premier League, deriblant Liverpool.

Dagen etter ligacupkampen mot Leeds, besøkte de to Melwood.

– Da det var det mest restitusjonsøkt for de som spilte, og resten spilte fire mot fire. Vi fikk også en halvtime med Jürgen Klopp under lunsjen. Vi touchet ting bare i overflaten, men det ble en hyggelig prat som vi vil huske, og han ikke husker, sier Petter Myhre i podcasten «You'll never talk alone».

Lytt til episoden i iTunes eller direkte i din nettleser under.

Klopps drivkraft

– Klopp fremstod da som han gjør på TV. Omgjengelig, hyggelig og engasjert i ting. Han fortalte at han ønsker å gjøre ting på sin måte. Som han sa: «Jeg har tjent pengene mine, det er ikke det som er drivkraften min. Drivkraften min er å gjøre ting på min måte, og hvordan jeg ønsker at laget skal framstå», sier Myhre.

Programleder Rasmus Wold, spør hva han tror Klopp legger i «på sin måte».

– Det er fort å bli tatt av stundens alvor. Fotballen er blitt altfor kynisk. Det så man med Ranieri, som gjorde noe hinsides. Så går det to måneder med dårlige resultater, og så er det på hodet og ræva ut. Det jeg tror han mener er at: «hvis man kommer til en dag der måten min å gjøre det på ikke er det rette for Liverpool, sitter jeg på første fly hjem. Selv om jeg har lyst å være her, og få det til, så har jeg vist at jeg kan med Mainz og Dortmund.»

Fin balanse

– Dette er forhåpentligvis et nytt kapittel i hans managerkarriere. Men han lar seg ikke prege av forventningene og stresset rundt, og hva omgivelsene mener. Han kjører på med sin greie.

– Det er lettere for han å beholde roen. På det å ikke ta helt av når det går veldig bra, og ikke gå i kjelleren når det går dårlig, tror jeg han hadde funnet en fin balansegang på gjennom sin erfaring, sier Myhre.

Under møte i Liverpool sier Myhre at han og Deila også hadde lange og interessante diskusjoner med førstelagstrener Pep Ljinders.

Trening på kamptidspunkt

Med besøk i både Burnley og Manchester City ved siden av Liverpool, mener Myhre det faktisk er mange lignende problemer i de store engelske klubbene, som man kan ha i norsk fotball.

– Det handler mye om hvordan man skal få melket ut den siste prosenten. Klubbene har tenkt på det aller meste, men har fokus på hvordan man skal bli litt bedre. Det kan for eksempel handle om det å ønske å trene på kamptidspuktet dagen før kamp. Har man en mandagskamp klokka 20, betyr det at du må trene søndag klokka 20.

– Utfordringen som Klopp nevnte da, er at for eksempel så jobber ikke de i kantina på den tiden. Det er et problem når de skal ha mat etter trening. Da blir det en oppgave å få de til å stille på jobb. Og heller ikke spillerne vil trene da, de vil være med familien. Så selv om de tjener 20-40 millioner i året er det et issue, det nevnte de også i City. Selv om alt er mye større, flottere og dyrere har de de samme utfordringene som her hjemme. Det er interessant. Det skulle jeg gjerne diskutert mer med Klopp, sier Myhre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]