Åpner pengekrana:Nå vil Liverpool kjempe om de beste spillerne

Til sommeren vil Jürgen Klopp få mer penger tilgjengelig enn noen Liverpool-manager før han.

28. mar 2017 kl 19.44 Arild Skjæveland

Liverpool kom fra de 10 kampene mot de andre topp seks-lagene med fem seire og fem uavgjorte denne sesongen. Nå vil eierne åpne for at Jürgen Klopp får plass de spillerne han ønsker, slik at klubben også kan konkurrere med de andre topplagene på overgangsmarkedet.

Velinformerte Paul Joyce i The Times hevder at Jürgen Klopp vil handle stort før neste sesong, og vil få mer penger tilgjengelig enn noen manager på Anfield før ham.

Mer erfarne spillere

Ingen nøyaktig sum blir nevnt, men det skal være betydelig - og klubben er klar over at etablerte spillere trengs - heller enn bare urutinerte spillere med potensiale.

– Om klubben bruker 100 millioner pund er de ikke garantert suksess, men det reduserer kanskje risikoen. Bekymringen for Liverpool er at ikke engang det garanterer at de kan få overgangsmålene deres, skriver Joyce.

ØNSKET:
ØNSKET:  Liverpool ønsker Virgil van Dijk - men det gjør også Chelsea og Manchester City.

Midtstopperjakt

Liverpool skal være villig til å betale de 50 millionene Southampton krever for Virgil van Dijk, men nederlenderen ser ut til å havne i Chelsea. Også Manchester City ønsker spilleren.

Joyce mener Burnleys Michael Keane ikke er av Klopps førstevalg, men han kan likevel komme til å bli aktuell etter utviklingen han har vist for både klubb og landslag.

ØNSKET
ØNSKET  Naby Keita er ønsket i Liverpool - men også i Bayern München. Vil det hjelpe at han og Sadio Mané har samme agent?

Tøff kamp om overgangsmålene

Liverpool ønsker seg en spiller som RB Leipzigs Naby Keita, men han er også ønsket i Bayern München. Tiemoue Bakayoko har fått mange beundrere for sitt spill for Monaco denne sesongen, men er ønsket i både Chelsea og Arsenal. Det samme gjelder en spiss som Pierre-Emerick Aubameyang i Dortmund.

– Liverpool trenger forsterkninger i samme posisjon som sine konkurrenter, og det er en del av problemet.

– En annen hindring er at Liverpool kanskje er forberedt på å matche de andre klubbene på overgangssum, men ikke på lønn. Da blir oppgaven langt tøffere - om ikke helt umulig.

Andre navn som blir nevnt er Julian Brandt, Demarai Gray og Alex Oxlade-Chamberlain.

– Dette er sommeren Klopp og FSG har bestemt seg for å kjempe med eliten igjen. Men - det vil vise seg langt tøffere utenfor enn på banen, avslutter Joyce.

ØNSKET:
ØNSKET:  Leverkusens Julian Brandt er ønsket av Jürgen Klopp - men det rapporteres at han allerede har vært i samtaler med Bayern München.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]