Nekter å selge Van Dijk i sommer

Ikke til Liverpool, og heller ikke til noen andre.

9. jun 2017 kl 08.14 Arild Skjæveland

Southampton har informert Vigil van Dijk om at han ikke blir solgt i sommer, og mener klagen deres på Liverpool vil vise at de mener alvor.

Selger ikke til noen

Van Dijk informerte Liverpool på mandag om at han ønsket seg til Anfield. Det førte til at de ble rasende på St. Mary’s, rapporterte LFC til Premier League. Liverpool la seg flate, beklaget, og trakk interessen for spilleren.

Manchester City, Chelsea og Arsenal skal alle ha møtt nederlenderen før han bestemte seg for Liverpool, og flere medier har spekulert i at det vil åpne for City eller Chelsea at Liverpool er ute av kampen.

Telegraph melder at Southampton ikke har planer om å selge 25-åringen, og har gjort det klart til spilleren og hans representanter at han har en femårskontrakt, og er forventet tilbake til pre-season. Kapteinen har vært satt ut av spill med en ankelskade siden januar.

Møte i London

I går møttes alle Premier League-klubbene i London. Van Dijk skal ikke ha vært tema mellom Southampton og Liverpool på det møtet, og stemningen blir omtalt som normal.

Tidligere samme dag hadde de to klubbene møttes, og saken skal ha blitt lagt død.

Kinesiske eiere?

Katharina Liebherr er Southamptons eier, og er i trøbbel med tyske skattemyndigheter som etterforsker hennes far. Derfor kan hun bli tvunget til å selge Southampton, og nå ser det ut til at klubben selges til Kina.

Premier League skal sent i går kveld ha gitt grønt lys for at et salg, verdt 190 millioner pund, etter flere måneder med etterforskning av Gao Jisheng og hans Lander Sports Development. Det skriver Matt Hughes i The Times.

Lander skal i forhandlingene ha forsikret om at de ikke kom til å selge noen av klubbens spillere denne sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]