Liverpool etterforskes av Premier League

Liverpool FC er blitt anklaget for å ha brutt lovverket i et forsøk på å sikre seg en 12-åring fra Stoke. Dette nekter Anfield-klubben for.

23. mar 2017 kl 15.50 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Premier League etterforsker en påstand om at Liverpool har gjort seg skyldig i brudd på lovverket, da de forsøkte å sikre seg en ung Stoke-spiller.

Det er blitt hevdet at Anfield-klubben gikk med på å betale privatskole for 12-åringen frem til han blir 16 år gammel, for å få overgangen i havn, men så skal klubben ha trukket tilbudet tilbake.

Nye regler tilsier at Liverpool bare kan tilby noe slikt dersom de betaler privat utdanning for alle skolebarna de har i sine rekker. Det gjør ikke Liverpool, som sender sine unge spillere til Rainhill High School, som er en offentlig skole.

Både Liverpool FC og Premier League har nektet å kommentere saken mens etterforskingen pågår. Echo forstår det imidlertid slik at klubben nekter for å ha gjort noe galt.

Nytt regelverk

Liverpool mener de gjorde et lovlig forsøk på å sikre seg spilleren sist sommer, og var i gang med en overgangsprosess med Stoke City.

Spillerens foreldre skal ha bedt om at deler av tilbudet fra Liverpool gikk ut på å betale for guttens skolegang, som på det tidspunktet ble dekket av Stoke City.

Mens diskusjonene pågikk ble det innført nye regler som førte til at klubber ikke lenger kunne tilby å dekke skolegangen til enkeltbarn. Som en følge av dette henvendte Liverpool seg til Premier League for å få en klargjøring om de fortsatt kunne ta over Stokes betaling av guttens skolegang som en del av avtalen.

Overgangen kollapset

Klubben fikk beskjed om at de ikke kunne det, og gutten var dermed ikke villig til å skifte skole. Dermed kollapset hele overgangen.

Liverpool FC vil argumentere at dette var et uheldig utfall som var utenfor deres kontroll.

Guttens foreldre hevder nå at de selv må betale for sønnens privatskole som en følge av at overgangen kollapset, og dermed har familien pådratt en gjeld på flere tusen pund. Gutten kan heller ikke spille for noe annet lag før Stoke har mottatt et kompensasjonsbeløp på rundt 50 000 pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]