Nekter for Sakho-interesse

Manager Claude Puel beskriver Southamptons påståtte interesse for Mamadou Sakho som «spekulasjoner».

20. jan 2017 kl 11.59 Einar Kvande

Southampton rapporteres å være i ferd med å selge midtstopper Jose Fonte til West Ham for åtte millioner pund, men Mamadou Sakho vil ifølge Puel ikke bli Southampton-kapteinens erstatter. I stedet antyder franskmannen at enten Jack Stephens eller Florin Gardos skal fylle tomrommet som Fonte etterlater seg.

Da Puel under en pressekonferanse ble konfrontert med at Southampton har forsøkt å låne Sakho fra Liverpool svarte han som følger:

– Jeg kjenner til spilleren, men jeg kjenner ikke til at vi skal ha forsøkt å låne ham. Det er spekulasjoner.

– Vi har reflektert over om vi skal hente inn en ny midtstopper dersom Jose Fonte drar. For øyeblikket er ikke det situasjonen. Kanskje fortsetter vi med den samme troppen. Vi har gode valgmuligheter i Jack Stephens og Gardos.

– Gardos har vært ute lenge med mange skader, men han er tilbake i spill for U23-laget, og presterer på et bra nivå, så vi får se om vi velger å klare oss med Jack og Florin, eller om dere får se en annen spiller dersom Jose Fonte forlater Southampton.

– Jose har flere muligheter. Han finner løsningen selv, og vi får bare se hvordan situasjonen er om noen dager. Fonte trente med oss torsdag formiddag. Han jobber som normalt, og er ved godt mot, akkurat som en proff skal være.

En vanskelig situasjon

– Vi får se hva vi gjør etter at Joses situasjon er avklart. Vi forsøkte Jack mot Norwich. Det er viktig å se muligheter for flere ulike spillere. Kanskje fortsetter vi med den samme troppen. Vi skal reflektere over dette.

Southampton slo Norwich 1-0 i sin omkamp i FA-cupen på onsdag, med Stephens i midtforsvaret. Lørdag er Leicester motstander for The Saints, som er ute etter å stoppe rekken på fire strake tap i Premier League.

– Situasjonen med Jose er vanskelig for troppen. Det er vanskelig for ham også. Det handler ikke bare om transfervinduet. Dette har pågått siden sesongen startet. Det har vært vanskelig for Jose fordi han har vært i diskusjoner med klubben hele tiden, om det skal signeres en ny kontrakt eller ei.

– Jeg bestemte meg for å sette Jose ut av laget i begynnelsen av transfervinduet, for å studere de ulike mulighetene jeg har og for å beskytte laget fra alle spekulasjonene rundt Jose.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]