Nytt vanningsanlegg kan løse Klopps klage

Jürgen Klopp klaget på gressmatta etter Southampton-kampen. De problemene blir sannsynligvis løst til neste sesong.

8. mai 2017 kl 13.52 Arve Vassbotten

– Jeg vet ingen vil høre om det, men jeg er modig nok til å si det. Gressmatta var veldig tørr i dag. Vi forsøkte å vanne den så mye som vi kunne, men etter 15 minutter var den veldig tør igjen. Det var vanskelig, og ved mange pasninger tenkte dere: «Hvorfor spiller de sånn?» Det var vanskelig. Når man har dominerer ballinnehavet trenger man de beste forholdene om mulig, spesielt på hjemmebane, men i dag hadde vi ikke det. Det er ingens feil, det er bare en beskrivelse av situasjonen, sa Jürgen Klopp etter at det endte 0-0 på Anfield.

Tidligere har også Brendan Rodgers kritisert Anfield-gresset, og ment det har hemmet Liverpools pasningsspill.

Den gode nyheten for Klopp er at det allerede til sommeren er planlagt en etterlengtet oppgradering av gressmatten på Anfield, der også hele drenerings- og vannsystemet skal skiftes ut.

Dermed kan det være at Klopp får oppfylt ønsket om mindre tørr bane neste sesong.

Samme anlegg siden 1998

Den nåværende matta har ligget der helt siden 2001 – godt over den anbefalte tiårssyklusen – og tidligere planer om et bytte ble lagt på vent grunnet plassmangel under konstruksjonen av nye Main Stand.

Banen blir av det mest avanserte underlaget GrassMasterfra leverandøren Desso. Det er en kombinasjon av naturlig gress og kunstgress.

I fjor sommer fikk Anfield en nysådd gressmatte av samme type, men selve underlaget var fortsatt 15 år gammelt. Nå skal det byttes ut sammen med et nytt drenerings- og vanningssystem. Det nåværende systemet har vært i bruk siden 1998.

Arbeidet med å rive opp det nåværende gresset begynner like etter at sesongavslutningen mot Middlesbrough er gjennomført søndag 21. mai.

Etter det Liverpool.no erfarer har klubben derfor henvendt seg til Premier League med ønske om å starte neste sesong med bortekamper, for å få bedre tid til å ferdigstille arbeidet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]