Tre kjappe:Origi eller Lucas?

Hvordan erstatte Lallana, derbyet og sommervinduet.

31. mar 2017 kl 17.12 Arild Skjæveland

Igjen kommer Adam Lallana skadet tilbake fra landslagsoppdrag etter å ha vært i kjempeform. Hvordan skal han erstattes denne gang?

Arve Vassbotten:
Det er utvilsomt et stort tap med Henderson og Lallana ute. Jeg ser helst at Klopp fortsetter med Coutinho, Mané og Firmino som de tre framme, siden vi er best i storkampene med Firmino jagende midten. Ville derfor muligens heller kjørt inn Lucas på midten, og fått inn Origi siste halvtimen om det trengs.

INN PÅ LAGET?
INN PÅ LAGET?  Divock Origi kan være et alternativ for Jürgen Klopp, som da må gjøre endringer på laget.

Einar Kvande:
Jeg håpet at Jordan Henderson skulle bli skadefri og i fysisk god nok forfatning til å gå rett inn på laget til denne kampen. Jeg så for meg en midtbanetreer med Hendo, Can og Wijnaldum, og en angrepstrio med Coutinho, Firmino og Mané. Hendo ble dessverre ikke friskmeldt, og da heller jeg mot at Divock Origi får en plass i angrepsrekka, og at Coutinho trekkes ned i midtbanetroikaen. Ben Woodburn kan være et alternativ, men jeg tror at Origi vil være bedre fysisk rustet til det som venter i et Merseyside-derby.

Tore Hansen:
Dessverre kan ikke Lallana erstattes sånn uten videre. Det blir trolig å sette inn Origi på topp og trekke ned Firmino? Det er ikke en dårlig oppstillingen rent isolert sett, men det har ikke fungert spesielt bra tidligere i sesongen. Denne sesongen har vi blitt hemmet av skadeavbrekk på Henderson, Coutinho og Lallana. Alle spillere vi synes avhengige av. Skaden på Lallana kom nesten på verst mulige tidspunkt.

Everton er i form, men sliter vanligvis på Anfield. Hvordan er magefølelsen?

Arve Vassbotten:
Etter nyttår har jeg hatt konstant urolig mage uansett hvilken motstander som står på andre banehalvdel, og med et Everton i veldig god form så er jeg ikke seierssikker. Liverpool har likevel det klart sterkeste mannskapet, og det er bare å håpe at Coutinho og Firmino ikke er preget av lang reise og er spilleklare og skjerpet. Det trenger vi når Lallana nå er ute igjen. Men mye av nøkkelen her blir nok å ikke la Lukaku komme til skuddmuligheter, og demme opp for noen av deres gode pasningsleggere med intensivt press.

Einar Kvande:
Jeg pleier alltid å ha en god magefølelse foran kampene mot Everton på Anfield. Så også denne gangen. Dette har trolig sammenheng med at vi ikke har tapt for Everton på Anfield siden 1999. Omkvedet er at «form ikke betyr noe» foran disse kampene. Her blir det alle mann til pumpene, og det laget som pumper best og med størst innsats vinner.

Tore Hansen:
– Litt pussig, men hvis jeg husker korrekt hadde Everton en god statistikk mot oss da vi vant det meste både i hjemlig liga og ute i Europa. Nå har de blå slitt med å få resultatene mot oss. Form og statistikk tror jeg likevel betyr lite lørdag klokken 13.30. Holder vi konsentrasjonen bakover og får det til å gli brukbart fremover vinner vi knepet. Men jeg føler meg ikke sikker.

ALTERNATIV:
ALTERNATIV:  Lucas Leiva kan komme inn på laget i morgendagens kamp.

Denne uka ble det rapportert at Klopp vil ha mer penger tilgjengelig til sommeren enn noen Liverpool-manager før ham. Hvor mener du de pengene bør brukes?

Arve Vassbotten:
Jeg håper man kan få inn 3-4 spillere som kan gå direkte inn å forsterke laget, slik som man gjorde med Mané og Matip denne sesongen. Jeg trodde vi var godt dekket på spissplass da sesongen begynte, men det finnes i dag svært få reelle alternativer til Firmino på topp om man skal spille Klopp-fotballen. Sturridge bidrar ikke nok, Ings aner man ikke hvordan vil være etter to hele sesonger ute med skade og Origi er fortsatt for ustabil. Så en hardtarbeidende målgarantist bør stå høyt på lista. Offensivt viste fraværet til Mané at man også trenger en ving med stor fart. Det er nok fortsatt et behov for å styrke hele ryggraden i laget på både keeper, midtstopper og midtbane. Det er nok urealistisk å håpe på storkjøp i alle disse posisjonene, men ville prioritert en solid holding midtbanespiller. Også har man på toppen av det diskusjonen om backene. Så det er bra det er mye penger tilgjengelig, for jeg tror fort det trengs store utskiftinger i sommer om Liverpool ønsker å ta neste steg.

Einar Kvande:
Hvilken hylle Klopp kan handle på til sommeren vil i stor grad avhenge av om Liverpool kvalifiserer seg for Champions League eller ei. Det vil nok bli mye enklere for Liverpool-manageren å hente de spillerne han vil ha dersom laget skal delta i Europas gjeveste klubbturnering. Etter mitt hode bør Klopp bruke penger på en klassespiss som bøtter inn mål, en god keeper som er i stand til å dominere i feltet, en midtstopper a la Virgil van Dijk og en venstrebent venstreback.

Tore Hansen:
– Det er vel en kombinasjon av inflasjonen på transfersmarkedet de siste årene og den moderate pengebruken de to siste vinduene som eventuelt vil gi Jürgen rekordmange pund-sedler tilgjengelig til spillerkjøp? I utgangspunktet kan alle lagdeler styrkes. Bakerst bør vi enten kjøpe en topp keeper eller stopper - ett slikt bra kjøp må til for å gi forsvaret den tryggheten vi trenger. Kanskje både keeper og stopper, men det tror jeg ikke skjer. Så er det venstre backen å tenke på i tillegg. En spiss virker også rimelig opplagt med tanke på at Sturridge sikkert forsvinner. 2-3 topp spillere inn, slike han gjorde i fjor (Mane, Matip og Gini) må til hvis vi skal kjempe helt i toppen.

FÅR MIDLER:
FÅR MIDLER:  Jürgen Klopp får midler til å handle i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]