Pearce: Tre endringer Klopp må gjøre nå

James Pearce i Liverpool Echo mener Jürgen Klopp må ta noen nødvendige grep for å snu den dårlige trenden.

23. jan 2017 kl 14.17 Arve Vassbotten

Liverpool Echos anerkjente fotballskribent James Pearce har satt opp noen punkter om hva han mener Jürgen Klopp må gjøre for å snu den dårlige trenden fra starten av 2017.

Året har startet svakt for de røde, som kun står med én fattig seier på årets seks første kamper.

1. Matip

Første punkt er å få inn Joël Matip på laget igjen. Det kaller han en «no brainer».

«Matip må returnere til laget i steden for Ragnar Klavan», skriver Pearce. Han mener det er forståelig at midtstopperen ikke startet mot Swansea, siden klareringen fra FIFA kom så seint og at han ikke hadde vært med på formasjonstreningen foran kampen.

Men mener nå han bør inn igjen for å få tilbake stabiliteten med han og Lovren bak der.

2. Lallana

Pearce mener det også er på tide å gjøre endringer på midtbanen igjen.

«En sentral trio med Jordan Henderson, Emre Can og Gini Wijnaldum er fint mot Manchester United der man er fanget i dueller og trenger stridslystne. Men i en kamp der motstanderen ligger dypt, forsvarer seg med mange og bare utfordrer deg til å bryte dem ned, må det gnistre mer fra midtbanen».

Dermed mener Pearce at Lallana bør inn i midten igjen: «Han har kreativiteten til å låse opp». Han mener Can dermed bør bli plassert på benken, siden han åpenbart ikke er i form.

3. Mané-floken

Sadio Manés fravær gjør at Liverpool har store problemer med å finne en god nok erstatter på høyrekanten, og spesielt en med stor nok fart.

«Philippe Coutinho vil starte på venstre, og det gir ingen mening å flytte Roberto Firmino fra midten etter at han viste klasse med to scoringer mot Swansea», skriver Echos Liverpool-journalist.

Han mener derfor Daniel Sturridge eller Divock Origi bør begynne på høyrekanten. Og mener startplassen bør gå til Sturridge som har 4 mål i ligacupen denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]