Pressekonferanse på Melwood:– Intet nytt om Matip

Jürgen Klopp hadde ingenting nytt å komme med om Joël Matip under dagens pressekonferanse.

20. jan 2017 kl 13.45 Einar Kvande

Om Matip

– Jeg har intet nytt å komme med. FIFA har sagt at det vil være en slags D-dag i dag. Så langt har vi ikke hørt noe som helst. Det er vanskelig i vår situasjon. Men jeg må konsentrere meg om andre ting, og må forsøke å legge bort denne saken. Jeg har i alle fall ikke noe nytt frem til nå. Det er fredag. Klokken er 13.00 her. Den er 14.00 i Sveits. Vi har ikke hørt noe ennå.

Om Marco van Bastens forslag om å fjerne offsideregelen

– Jeg trodde de fleste lagene vi har møtt denne sesongen ikke har hatt noen offside-regel å forholde seg til! Spøk til side. Dette er et vidunderlig spill, som ikke trenger noen regelforandringer. Den nye versjonen av VM vil sette spillet i fare, etter min mening. Jeg tror ikke det bryr seg så mye om fremtiden til fotballen. Dette vakre spillet. Dette blir for mye.

Om Sadio Mané

– Jeg sendte ham en tekstmelding og sa jeg var veldig glad på hans vegne. Senegal er videre. Det er blandede følelser for meg, er vel den beste beskrivelsen. Dersom han er skadefri og i god form, vil vi ta dette som det er, og holde med Senegal.

Om Paul Clements arbeid i Swansea

– Jeg har aldri tidligere sett så store forbedringer på så kort tid. På veldig kort sikt vil jeg si de er tilbake på sporet. Vi så det siste resultatet deres, men det var det motsatte av en enkel kamp for Arsenal. Denne kampen er viktig for begge lag. Det spilles bare finaler ut sesongen nå. Swansea spiller for å holde seg i ligaen. Det blir en intens kamp. Vi holder et øye med prestasjoner i like stor grad som resultater. Vi kjenner til Swanseas kvaliteter. Dette handler ikke om tidspunktet vi spiller på, eller dagen vi spiller på. Det er en hjemmekamp, mot Swansea. En kamp som er veldig viktig for begge lag. La oss lage en utmerket stemning, og spille Liverpool-fotball. Vi vet ikke helt hva vi spiller om, men hver eneste kamp er med å avgjøre hele sesongen etter vår mening.

Om Afrikamesterskapet

– Jeg har ikke noe å si om det. Vi visste til det fra før. Matip-saken er spesiell. Vi føler selvsagt at det ikke er rettferdig, men vi får ikke gjort noe med det. Dette er en ny erfaring for oss. En erfaring vi ikke trenger, men som vi må lære av. Men jeg har ingen problemer med Afrikamesterskapet. Absolutt ikke. Jeg har veldig stor respekt for det de driver med der. Det er en stor turnering - midt i vår sesong!

Om Premier League

– Vi er fortsatt med i tetstriden, og det er veldig bra. Det er masse kvalitet rundt omkring. Det er vi som har hatt de største utfordringene av topplagene de siste tre, fire, fem ukene. Men vi har håndtert det ganske bra. Vi ønsker å fortsette slik. Jeg liker hvordan laget mitt tar disse utfordringene. I Premier Leauge er alle kamper intense. Det gjenstår bare finaler nå. Vi ser frem til utfordringen. Det blir veldig intenst.

Om Philippe Coutinho

– Dere har sett ham i aksjon allerede. Jeg var glad jeg kunne gi ham 65 minutter mot Plymouth. Det er greit å finne rytmen. Han er viktig for oss. Så det var bra både for ham og for oss. Selv Phil Coutinho kan ikke være tilbake på banen og være 100% med en gang. Men jeg er glad for at han er tilbake. Det er en av de beste nyhetene jeg har fått i det siste, det er sikkert.

Om hjemmeformen

– Vi har nok bevis på at det er enklere å spille fotball i en vidunderlig atmosfære. Forhåpentligvis venter alle på denne kampen på Anfield. Dersom været er som det er nå, er Anfield det perfekte sted for en fotballkamp. Dersom dere støtter oss, vær med å driv oss fremover. I en verden med internett og sosiale medier er alt fokus på kampen. Alle er på Twitter og Facebook, men det er i kampen vi trenger energien deres. Om folk er på stadion eller hjemme bryr jeg meg ikke om, hei oss frem der du er. En av våre sterkeste sider som klubb er at vi holder sammen i vanskelige situasjoner. Vi kan vise det. Jeg sier det igjen at det er på tide med en spesiell atmosfære, men jeg ønsker ikke å tvinge det frem. Jeg ønsker fullt lydnivå. Det er enklere å nyte en fotballkamp når stemningen er god, men vi er alle ansvarlige for at den blir det.

Om kjemien mellom Coutinho og Firmino

– Roberto er i veldig god form, og han er ikke avhengig av en annen spiller. Det hjelper hele laget at Phil er med. For en offensiv spiller er det alltid viktig å score mål. De er fotballspillere. De bryr seg ikke om hva dere skriver. Det er hva jeg virkelig liker. De kan ikke gjøre det samme hele tiden. De må variere.

Om skadesituasjonen

– Clyney og Hendo har ikke trent med resten av troppen denne uken, men vil trolig være tilbake i trening med laget i dag. Clyney har hatt to løpeøkter, for å teste om han tåler smertene. Hendo bør være klar for spill han også. Han kjente litt mer til muskelen enn han har vært vant med. Det er fortsatt hælen. Det er problemet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]