Pressekonferanse med Klopp:– Ingen sjanse for at Sturridge spiller

Jürgen Klopp sier Daniel Sturridge fortsatt ikke er i full trening. Og han vet ikke når Henderson kan være tilbake.

31. mar 2017 kl 12.37 Arve Vassbotten

Dette sa Jürgen Klopp på pressekonferansen før Merseyside-derbyet.

Om skader etter landslagspauser:

Klopp fikk Adam Lallana tilbake skadet etter landskampene med England, og bekreftet tidligere fredag at spilleren vil være ute i minst fire uker. Klopp har uttrykt sin frustrasjon over kampoppsettet til England, og det å ha privatlandskamper så sent i sesongen. Under pressekonferansen fikk han spørsmål om samtalen han hadde med Gareth Southgate denne uken.

– Det er naturlig at jeg har kontakt med landslagstrenere.

– Vi deler spillere, og det er normalt å ha kontakt. Men jeg var selvsagt ikke fornøyd. Noen sa jeg var avslappet til situasjonen, men det er jeg overhodet ikke. Men jeg skylder ikke på Southgate. Det handler om når kamper spilles. Jeg var ikke fornøyd med uttaket. Men jeg må respektere andre managere og laget de velger.

– I kampen var det tre tyske spillere som forlot banen skadet, og det er ingen klubbtrenere som er fornøyd med det der heller. Men vi må samarbeide bedre. Jeg er sikker på at når TV-oppsettet settes opp er det ingen som sier: «ja, men de spilte jo på onsdag» og at de ikke tar hensyn til det.

Om Merseyside-derbyet:

– Det er så enkelt som at det er to store klubber i samme by og stadioene er så nære. Det er ikke mange byer i verden som har to klubber av den størrelsen. Det er spesielt.

– Byen stopper i 90 minutter. Fotball er ikke det viktigste i verden, men i noen minutter liker vi å tro det.

– Jeg tror ikke jeg er så flink på endel ting i livet, men kanskje er jeg et derby-geni. Jeg trengte ikke mer enn et sekund for å forstå hvor viktig derbyet er. Jeg har spilt mange derby selv, og det er alltid spesielt. Jeg elsker derbyer, sier Klopp.

Om Sturridge:

– Jeg har lest at han er tilbake i trening, men han var der med rehabiliteringstreneren. Det er ingen sjanse for at han spiller i helga.

Om Henderson:

– Han har hatt et tilbakeslag, jeg håpte at han ville tilbake i trening denne uken, men det gikk ikke. Så jeg vet ikke om det skjer i neste uke.

– Det er ikke noe vi kan gjøre annet enn å bruke tiden til hjelp. Vi må være veldig forsiktige med han, og kan ikke ta noen risiko. Alle skader varer for lenge, og det passer ikke alltid, men det er ikke noe annet å gjøre enn å gi behandling og vente.

Om lange landslagsreiser:

– Alle er klare for spill i helga, men vi må se hvor friske og raske de er. Brasilianerne hadde den lengste reisen, men det virker bra. Men vi gjør det vi kan for å ha den beste startoppstillingen. Alle spillerne hadde gode kamper. Bortsett fra Adam var det ingen som kom tilbake med problemer.

– Det er bra det er et derby, så vi ikke trenger å tenke på hvem vi må spare.

Om Lukaku og om han er interessant for Liverpool:

– Han er en veldig god spiller, men jeg tenker ikke på han og hvilken pris han ville hatt. Men det er ikke mange spillere som går fra Everton til Liverpool. Men spisser trenger hjelp fra andre spillere, og det handler det om for oss å stoppe det. Everton har hatt en veldig god periode. Men vi er Liverpool og ingen bør undervurdere effekten av Anfield. Det er på vår hjemmebane selv om de ikke er så langt unna.

Om Everton:

– Det er et veldig sterkt lag, og har gjort noen gode kjøp. Nå er de tilbake på sporet. Det kan vi ikke ignorere. Dette er en viktig kamp for begge lag, ikke bare fordi det er derby. De ser veldig selvsikre ut, men jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke skal være det heller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]