Ronnie Moran er død

Liverpool-legenden Ronnie Moran er død. Det melder sønnen Paul Moran på Twitter.

22. mar 2017 kl 09.52 Einar Kvande

Ronnie Moran døde i morgentimene i dag, etter kort tids sykdom. Han ble 83 år gammel.

BOOT ROOM-GUTTA
BOOT ROOM-GUTTA  Ronnie Moran feirer ligamesterskapet i 1990 sammen med Kenny Dalglish og Roy Evans.

Moran var opp gjennom årene både spiller, trener, fysioterapeut, reservelagsmanager, assistent-manager og midlertidig manager i Liverpool.

Han var medlem av den berømte «Boot Room-gjengen», som stod bak mye av suksessen som Liverpool hadde på 70- og 80-tallet.

Moran var en tro tjener hos Liverpool FC i nesten 50 år, og var den ansatte som hadde vært lengst i klubben da han trakk seg tilbake i 1999.

Ble proff i 1952

Morans spillerkarriere begynte i 1949, da han sluttet seg til klubben som amatør mens han samtidig jobbet som elektrikerlærling. Han ble profesjonell fotballspiller i 1952.

På midten av 50-tallet var Moran fast inventar på Liverpools lag i 2.divisjon, men det var da Bill Shankly kom til klubben i 1959 at karrieren skjøt fart.

Shankly så Morans kvaliteter som sideback, og beholdt ham som lagets kaptein sesongen 1959-60.

I 1961-62 spilte Moran de 16 siste ligakampene og hjalp Liverpool tilbake til 1.divisjon. To sesonger senere var han fast inventar på laget som vant ligaen.

Gerry Byrne ble foretrukket som venstreback i FA-cupfinalen i 1965, men Byrne fikk skulderen ut av ledd på Wembley, og tre dager senere spilte Moran venstreback i den berømte Anfield-seieren over Inter.

Moran spilte sin siste førstelagskamp for Liverpool i returen i Italia, hvor Liverpool ble slått ut av Europacupens semifinale på kontroversielt vis.

Inn i trenerstaben

Sesongen etter ble Moran innlemmet i trenerstaben til Shankly, mens han fortsatte å spille for klubbens reservelag.

Moran ga seg helt som spiller i løpet av sesongen 1968-69, og ble innlemmet i trenerstaben på heltid. I 1971 fikk han ansvar for reservelaget, som han vant Central League med i 1972-73 og 1973-74.

ENGASJERT
ENGASJERT  "Bugsy" slik mange av oss husker ham - engasjert på sidelinja. Her under Souness-epoken.

Ronnie Moran var en viktig brikke i Liverpools suksess, da han jobbet under både Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny Dalglish, Graeme Souness og Roy Evans.

Moran fungerte som midlertidig manager i 10 kamper etter at Kenny Dalglish trakk seg som manager i 1991, frem til Graeme Souness ble ansatt. Moran fungerte også som midlertidig manager da Souness måtte gjennom en hjerteoperasjon.

Vi lyser fred over Ronnie Moran sitt minne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]