Sakho benekter at han viste manglende respekt for Liverpool FC

Da tidligere Liverpool-spiss Christian Benteke senket Liverpool i går, var utlånte Mamadou Sakho blant de første gratulantene.

24. apr 2017 kl 12.46 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo er blant dem som i etterkant av matchen har beskyldt Sakho for å vise manglende respekt for klubben han fortsatt er ansatt hos.

– Sakhos Anfield-karriere er i realiteten over etter at han falt i unåde hos Klopp, men det er et faktum at han fortsatt er ansatt hos Liverpool FC. Måten han feiret på var direkte uprofesjonell og vitnet om manglende respekt. De samme type feil som førte at han havnet på kant med tyskeren sist sommer, skrev Pearce i sin oppsummering etter kampen.

Sakho kunne som kjent ikke spille for Palace på Anfeld i går, da reglementet i Premier League forbyr spillere som er utlånt å spille mot klubben de er på utlån fra.

VARMT HÅNDTRYKK
VARMT HÅNDTRYKK  Mamadou Sakho hilser på venner i Liverpool foran kampen.

– Vi er selvsagt veldig glade. Målet vårt var å vinne. Vi trenger alle poengene vi kan få for å holde oss i Premier League. Det er målet vårt. Det er grunnen til at jeg tok utfordringen i Palace. Vi må gjøre vårt beste for å lykkes som lag, uttaler Sakho til Crystal Palace sin offisielle nettside.

Ønsker Liverpool lykke til

Midstopperen forteller at han nølte med å feire målene sammen med lagkamerat Benteke, nettopp av respekt for Liverpool FC, men ønsket samtidig å gratulere sin venn og lagkamerat med scoringene.

– Da Christian scoret, ble jeg sittende, da jeg ikke ønsket å feire av respekt for klubben jeg hører til i og fansen, uttaler Sakho.

– Men så kom Christian bort til meg, og da reiste jeg meg og vi gjorde håndrutinen vår som vi alltid gjør som venner.

– Det lå ingenting mer bak, så ingen trenger å antyde noe annet. Det var bare to venner som spilte for samme lag, og som har samme målsetting, nemlig å ta de tre poengene i hver kamp vi spiller, for å sørge for at laget holder seg i Premier League. Hadde vi ligget under 2-0, og Christian hadde redusert, ville vi også ha gjort det om han hadde kommet bort til meg.

– Jeg håper fortsatt at Liverpool kvalifiserer seg til Champions League denne sesongen, og ønsker dem lykke til, avslutter Sakho.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]