Salg av turpakker 2017-18

Onsdag om ei uke offentliggjøres terminlisten for 2017/18. Vår samarbeidspartner, Ving, åpner salget av turpakker noen timer etter kampene er ute.

7. jun 2017 kl 11.16 Liverpool.no

Hver dag frem mot salgsstart gir vi deg litt praktisk informasjon om våre turpakker til Anfield og vi starter med å slå av en prat med Svein Erik Bjørheim som er ansvarlig for fotballturene til Liverpool i Ving.

Hvordan går forberedelsene til kommende sesong?

- Alt går etter planen og vi gleder oss fortsatt over 4. plassen i ligaen og muligheter for Champions League. Som Liverpoolsupporter selv betyr det noe ekstra å ha muligheten til å spille i det beste selskap i høst. Det betyr også flere attraktive kamper og kanskje også mulighet til å få med seg to kamper på et opphold.

- I skrivende stund har akkurat gjort klar avtalen med SAS og de siste detaljene med våre hoteller faller på plass i skrivende stund. Overraskende mange ønsker fly i pakkene sine, selv om det totalt sett selges flest hotell og billett-pakker. Det er viktig for oss å ha et variert tilbud.

- I bunnen av dette ligger det viktigste, og det er vår avtale med Liverpool FC. Den trenger vi ikke å forhandle i år ettersom vi skrev en fire-års avtale med klubben før forrige sesong. Det nye produktet, Anfield Beat, har blitt tatt godt imot – spesielt på grunn av seteplasseringen. Mange har meldt tilbake at det «best seats in the house» og er kjempefornøyde. Sånt er hyggelig å høre.

Svein Erik Bjørheim i Ving:
Svein Erik Bjørheim i Ving:  - Kommende sesong blir ekstra spennende i forhold at alle nye produkter på Main Stand nå er godt innarbeidet og muligheter for Champions League fotball på Anfield igjen.

Hvilke endringer blir det i pakkene?

- Vi har gjort en deal med SAS slik at de som bestiller «full pakke med fly» kan oppgradere til SAS Plus mot ett tillegg på 350,- per vei. Da får man Fast Track og Lounge tilgang på flyplassen samt mat og drikke ombord. Det passer ekstra godt for de som har mye bagasje og kanskje planlegger å handle ekstra mye i supporterbutikken. Du får med deg 2 kolli x 23 kg bagasje på SAS Plus (1 kolli på 23 kg inngår ellers).

Svein Erik forteller videre at vi kommer til å fortsette med de samme hotellene. Premier Inn City Centre i Vernon Street og på Albert Dock, samt Radisson Blu og Novotel. Sistenevnte har blitt en favoritt for mange reisende med sin sentrale plassering og mulighet for en dukkert i bassenget hvis du har med barn.

Ving er også i samtale med Titanic Hotel og håper at vi skal kunne tilby noen rom her. Titanic er et knallfint, relativt nytt 4 stjerners hotell med store rom. Det ligger ca. 10 minutters spasertur nord for Radisson Blu, i det såkalte Stanley Dock området.

Du nevnte at Ving har en avtale med Liverpool FC i 4 år. Kan du si noe mer om dette samarbeidet?

- De siste årene har det meste rundt formidling av billetter på Anfield blitt strengere og strenger og hvert år er det selskaper og enkeltpersoner som får inndratt forskjellige typer kort. Liverpool FC jobber med å få enda bedre kontroll med all omsetning av kampbilletter. Det er ikke bare økonomiske motiver bak en slik beslutning. De ønsker også at billetter som skal gå rett til supportere gjør nettopp det, og så blir operatører som tilbudt annen type seating. Det er det som er strategien til klubben nå.

Det er også ett sikkerhetsaspekt. LFC ønsker ganske enkelt å vite identiteten til alle som går inn portene på Anfield og jobber aktivt for å slå ned på reiseselskaper og nettsider som selger billetter med eller uten hotell, og som ikke har tillatelse fra klubben.

Å selge en kampbillett videre til en annen person, uten godkjennelse fra klubben, er forbudt etter engelsk lov.

Hvorfor har da Ving lov til å selge pakker med billetter?

Svein Erik forteller at Ving er en del av Thomas Cook-konsernet og dermed inngår i avtalen med LFC. Klubben har et strengt regelverk rundt alt dette som tidligere nevnt, og det er ikke minst viktig når vi samarbeider med en offisiell supporterklubb og at salget skjer slik Liverpool krever. – Det vil være katastrofalt for supporterklubben hvis reisende ikke kommer inn på kamper med kort som brukes ulovlig eller ikke fungerer.

Det er en god del supportere som vil ordne fly og hotell selv og kun ønsker å kjøpe kampbillett. Hvorfor kan ikke Ving tilby det?
- Salg av enkeltbilletter tillater Liverpool FC ikke, sier Svein Erik, og vi må være lojale i forhold til det, selv om en rekke aktører her hjemme selger billetter via diverse nettsider og sosiale medier. Salg av kun kampbilletter skjer via medlemskap i LFC og salg rett fra billettkontoret, etter bestemte kriterier. Ving kan ikke bryte de retningslinjene.

Anfield:
Anfield:  Den vakre matta blir spadd opp i sommer, men blir klar til høstens kamper og mange vakre, nye minner fra Liverpool.

Til siste hjemmekampen forrige sesong hadde Ving og supporterklubben eget charterfly til Liverpool. Planlegges det lignende for neste sesong?

- Ja, jeg hadde selv gleden av å være en av reiselederne på denne turen til Middlesbrough kampen sier Svein Erik. Det var utrolig inspirerende å møte så mange fornøyde supportere.

Vi ønsker å sette opp charterfly til minst 1 av hjemmekampene også neste sesong. Så snart terminlisten kommer vil vi studere kampprogrammet og ta en rask beslutning om det vil la seg gjøre. Så følg derfor med her på liverpool.no utover sommeren.

Har du noe tips til de som vurderer å bestille tur til neste sesong?
- Da vil jeg ganske enkelt anbefale at man tar turen innom liverpool.no en gang om dagen frem til 14. juni. Her vil vi komme med gode råd og tips om våre turopplegg. Alt fra pakkenes innhold, priser, våre reiseledere, omvisning på Anfield med mer.

Har du innspill til journalisten?