Sammenligner Lallana med Iniesta

Jan Mølby gir sin dom over Liverpools midtbanespillere denne sesongen.

19. jan 2017 kl 20.41 Arve Vassbotten

– Av alle midtbanespillerne vi har, er Adam Lallana definitivt annerledes. Han har uten tvil blitt nøkkelspilleren på midtbanen, sier Jan Mølby til LFCTVs program #LFCWORLD.

– Lallana er, selv om kanskje noen ikke ser dette, en playmaker. Han er ikke en playmaker som holder seg bak og dikterer spillet, han er litt lik Iniesta. Han ligger lenger fremme og dikterer retningen og tempoet i spillet.

– Han har vært veldig imponerende og veldig, veldig viktig - så viktig at jeg mener han er vår nøkkelspiller, mener dansken.

Han dikterer retningen og tempoet i spillet.Jan Mølby om Lallana
GIR SIN DOM:
GIR SIN DOM:  Jan Mølby sier sin mening om dagens midtbanespillere i Liverpool.

Henderson er ingen Alonso

Den tidligere midtbanegeneralen mener også Jordan Henderson passer godt i Klopps system.

– Henderson er veldig viktig, jeg tror han er en av de spillere som blir mer verdsatt når han ikke spiller. Det handler om måten vi ønsker å spille på. De fleste lag spiller med tre mann på midtbanen, og mange ønsker en dyptliggende midtbanespiller som playmaker. Det vil ikke Klopp. Han ønsker at den bakerste midtbanespilleren skal være mobil og være involvert, og derfor passer Henderson så bra.

– Han dekker mye av gresset, han er involvert i det som skjer hele tiden og det er hans styrke. Han er ingen Xabi Alonso-type som holder seg tilbake og legger 50-meterspasninger, han er mer i aksjon, sier Mølby.

SAVNES FORT:
SAVNES FORT:  Mølby mener Jordan Henderson er en type som det blir ekstra tydelig at man savner, de kampene han ikke spiller.

Derfor foretrekkes Can i storkampene

Georginio Wijnaldum har imponert Mølby med sitt tempo, teknikk og overblikk.

– Folk snakker om at han ikke scorer mål, men han spiller i en helt annen rolle nå. Hvis han blir dyttet litt framover vil målene komme, men jeg synes han har imponert der han spiller for øyeblikket, sier 53-åringen.

23 år gamle Emre Can, mener Mølby fortsatt har endel å gå på.

– Selv om han har spilt mye fotball siden han fysisk var klar fra ung alder, trenger han å jobbe med endel ting, men alle kan se kvaliteten han besitter. Han var veldig imponerende før skaden.

EN FIGHTER:
EN FIGHTER:  Jan Mølby mener Emre Can er en mann for storkamper der duellspillet er viktig.

Mølby mener det var riktig å bruke en kjemper som Can mot Manchester United, og han tror også Can blir foretrukket i kommende storkamper.

– Chelsea kommer snart, man ser på midtbanen deres og de duellene man vil ha der, Spurs kommer til Anfield med Dembele og Wanyama, det er slike type kamper som Can vil spille i. Det vil være andre kamper hvor man føler at man trenger noen mål og mer angrepsvillige spillere som er raskere med ballen, der han kanskje ikke får spilletid, spår Mølby.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]