Sannheten om eiernes «lekkede» e-poster

– Feil er blitt gjort, men å ha et perspektiv er viktig. Liverpool er bare et poeng unna Champions League-plassen som var Klopps mål nummer 1 i august, skriver James Pearce.

7. feb 2017 kl 21.41 Arve Vassbotten

De siste dagene har det blitt publisert endel såkalte «lekkede e-poster» mellom Fenway Sports Groups eier John W. Henry og andre direktører i FSG i forkant av at de tok over klubben i oktober 2010.

E-postene har spredd seg raskt i sosiale medier, og spredd irritasjon blant fansen på grunn av noen av formuleringene.

Topp merkevare på rabatt

Ifølge James Pearce i Liverpool Echo, er det imidlertid ikke riktig at emailene ble lekket nylig. De ble offentlig tilgjengelig gjennom saken mellom Mill Financial og George Gillett, da hedgefondet forsøkte å kapre Liverpool i siste time i 2010. De ble seinere gjort offentlig tilgjengelig av New York County Supreme Court i mai 2015.

I en av de tidlige e-postene skriver Henry blant annet: «Det er noe grunnleggende jeg har lært av Charlie Munger og Warren Buffett som interesserer meg med de røde. Det er konseptet med å anskaffe en topp global merkevare til rabattpris, og sikre at den blir godt forvaltet. Jeg er nå interessert i å prøve å finne ut om dette er en mulighet til å styrke NESV (New England Sports Ventures som FSG het tidligere red anm.)».

Seinere skriver han blant annet at han mener Liverpool ville være et røverkjøp, om de fikk kjøpt klubben for prisen av gjelden.

God investering

James Pearce mener e-postene som nå igjen har kommet til overflaten etter de siste ukenes misnøye, ikke bør fortelle fansen noe nytt om FSG. Han mener de som et amerikansk investeringsselskap så en business-mulighet, og ikke den historiske betydningen av klubben.

Liverpool Echo-journalisten mener det er rett at de fikk klubben til en røverpris den gangen. Verdisettingen nå viser at de gjorde en god investering, og at klubben nå er på et langt bedre sted enn under Tom Hicks og Gillett.

Pearce mener likevel at misnøyene nå kommer av en tro på at FSG ikke har investert nok i klubben, og at de ikke har annet enn en ligacuptriumf i 2012 å vise til.

Champions League var målet

Bare en gang under FSGs ledelse har Liverpool kommet over sjetteplass i Premier League. FSG har brukt rundt 475 millioner pund på signeringer og fått inn 355 millioner. Men Pearce mener det er feil at FSG ikke har satt midlene tilgjengelig for Klopp i januarvinduet.

«Både offentlig og privat har manageren sagt at det ikke er tilfellet. Når de spillerne han ønsket ikke var til salgs, valgte Klopp å sitte stille og vente til sommeren», skriver Pearce.

«Burde de røde ha kjøpt? Ja, uten tvil.»

«Troppen er ikke så sterk som verken Klopp, Michael Edwards eller Gordon trodde den var. Men om man skal putte skylden et sted, bør det være på alle. Feil er blitt gjort, men å ha et perspektiv er viktig. Liverpool er bare et poeng unna Champions League-plassen som var Klopps mål nummer 1 i august. Det er ikke bare å avskrive sesongen, og dette er ikke tiden for å se etter syndebukker. For 16 måneder siden startet FSG og Klopp på et langsiktig prosjekt sammen, og det båndet holder seg sterkt», skriver Pearce.

Han mener eierne har tro på Klopp, og at han har tro på at eierne gir han det han trenger for å nå målet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]