– Seieren var ikke bare innbytternes fortjeneste

Innbytterne Philippe Coutinho og Roberto Firmino har fått mye skryt etter seieren over Stoke, men Gini Wijnaldum mener at hele laget fortjener honnør for å ha snudd kampen.

10. apr 2017 kl 09.44 Einar Kvande

Det var de to brasilianerne som gjorde målene som sikret Liverpool tre poeng i Stoke, men Wijnaldum mener at hele laget hevet seg etter pause.

– Målene var veldig fine, og spesielt det andre fra Roberto. Måten han avfyrte det skuddet på var pur kvalitet, sier nederlenderen til Liverpoolfc.com.

– Men jeg tror ikke vi snudde kampen bare på grunn av byttene, selv om Phil og Roberto selvsagt utgjorde en forskjell. De scoret målene, som hjalp laget il å vinne.

– Jeg forstår at folk vil hevde at det var byttene som snudde kampen, men jeg mener at hele laget jobbet hardt og sørget for at vi tok seieren.

– Dette var en viktig seier, ikke minst siden vi avga poeng mot Bournemouth på onsdag. Vi ønsket å gjøre det bedre i neste kamp, og det ble en god kamp.

Nytt system

Wijnaldum er dog på ingen måte fornøyd med den svake førsteomgangen.

– Vi spilte ikke fotball de første 45 minuttene, og systemet var nytt for oss.

– I andre omgang benyttet vi vingbackene mer i det offensive spillet, i stedet for å legge oss dypt. Det mener jeg var den største forskjellen på første og andre omgang.

Skader på sentrale spillere

Liverpool måtte klare seg uten karer som Jordan Henderson, Adam Lallana og Sadio Mané mot Stoke, mens Coutinho og Firmino altså kom inn fra benken. Førstnevnte hadde slitt med sykdom, mens sistnevnte følte seg sliten etter et tøft kampprogram.

– Vi må bare ta kamp for kamp nå, og håpe vi unngår flere skader, for vi har mange ute med skader allerede.

– Sadio kan for eksempel ikke spille mer denne sesongen. Vi håper at Hendo og Adam er tilbake snart. Vi får bare vente og se.

– Vi må gjøre alt for å holde oss skadefrie, og forhåpentligvis blir noen av de spillerne som er skadet friskmeldt snart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]