– Selvtilliten kan komme fort tilbake

Leicesters midlertidige manager har tro på at formen snur mot Liverpool.

24. feb 2017 kl 19.15 Marius Rabben

– Min oppgave er å få spillerne klare for Liverpool-kampen, sier Craig Shakespeare til pressen.

53-åringen fra Birmingham, som var Claudio Ranieris assistent, skal lede Leicester mot de røde mandag, uten å vite hvem som tar over jobben permanent.

Selv er Shakespeare åpen for å være den mannen, og sier ansvaret ikke skremmer ham, men slår fast at Leicesters fokus nå kun er på Liverpool.

– Ingen problemer mellom meg og Ranieri

I møtet med pressen ble han konfrontert med påstander om at Ranieri hadde mistet garderoben, at verken han selv eller spillerne sto bak italieneren.

– Mye har vært spekulasjoner uten grunnlag. Forholdet mitt med Claudio har alltid vært helt fint. Jeg har aldri hatt et problem med ham, og han har aldri hatt et problem med meg, svarer Shakespeare.

– Vi snakket sammen på telefon etter at nyheten ble kjent, og han takket meg faktisk for støtten. Han virket å ha det greit, litt sjokkert, men tonen hans var den samme.

– Han var veldig nøktern med at «slik er fotballen». Det meste av samtalen forblir privat, men han hadde en fin tone. Jeg synes alltid synd på folk som mister jobben sin. I disse omstendighetene kan jeg forstå det.

– Spillerne har vært profesjonelle

Det er blitt påstått at enkelte Leicester-spillere snakket med klubbledelsen, bak ryggen til Ranieri.

– Jeg er ikke klar over at noen seniorspillere har gått til eierne, så det er nytt for meg.

– Det jeg vil si, er at det har vært stor skuffelse over resultatene, men han hadde ikke mistet garderoben.

– Fra et fotballperspektiv må jeg si at spillerne er veldig profesjonelle. De er veldig skuffa og veldig frustrerte. Jeg har ikke hatt noen problemer med de på treningsfeltet.

Diplomatisk gjentar Shakespeare flere ganger hvor viktig det er å fokusere på Liverpool-kampen og tre poeng.

– Jeg har erfaring som spiller og erfaring som trener, og spillere opplever mange opp- og nedturer, og vi må sørge for at vi er fokuserte og klare for mandagens kamp.

Seierne har kommet på hjemmebane

– Vi må sørge for at vi kommer tilbake på vinnersporet. Hvordan vi gjør det, skal jeg ta opp med spillerne på trening i morgen.

Fra eventyret som endte opp med Premier League-tittel i fjor, har Leicester denne sesongen vunnet fem ligakamper – samtlige på hjemmebane – og tapt 14 på 25 runder.

Jürgen Klopp bet seg merke i en klar, positiv forskjell i spillet til Leicester etter reduseringen i Champions League-kampen mot Sevilla onsdag, og maner sitt mannskap til å ikke la selvtilliten til vertene vokse på mandag.

Shakespeare sier han har stor tro på at Leicester kan vise seg fra en god side allerede nå.

– Selvtillit kan forsvinne veldig raskt, men det kan komme tilbake veldig raskt. Mitt mål er å forsøke å gjenopprette den så fort som mulig.

– Jeg er helt overbevist om at vi har nok talent. Jeg ser det hver dag. For øyeblikket er de litt nede etter det som har skjedd de siste dagene, men på mandag vil de være klare.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]