Signeringsbonanza på akademiet

En håndfull 16-åringer er klare for Liverpool, i tillegg til norske Edvard Tagseth, også en finne, en tsjekker, en bosnier og en franskmann.

15. jun 2017 kl 17.09 Torbjørn Flatin

Dette er 16-åringer som kommer til akademiet foran neste sesong, og som ventelig vil bli involvert med Liverpool U18. De røde er som kjent utestengt i et år fra å handle engelske spillere til sin junioravdeling.

Edvard Sandvik Tagseth

Født: 23.01.2001, kommer fra Neset FK.

Lysluggen blir omtalt som en «duracellkanin» på akademiet og i tillegg til stor energi er han i stand til å skape og score mål fra sin midtbaneposisjon og med sin følsomme venstrefot. Spiller på aldersbestemte landslag og det blir spennende å se ham i aksjon for Liverpool U18.

Patrik Raitanen

Født: 13.06.2001, kommer fra FC Jazz.

Høyreist finne som håper å kunne gå i fotsporene til Sami Hyypiä. Da han selv bekreftet sin underskrift på en profesjonell kontrakt beskrevet tenåringen det som sitt «mest stolte øyeblikk». Med tilbud fra en rekke klubber var hele tiden ønsket å reise til engelsk fotball og LFC.

Dal Varesanovic

Født: 25.05.2001, kommer fra FK Sarajevo.

Slepen og nokså spebygd spiller med herlig balanse og god kontroll med begge føtter. Ofte spiller han ute på venstrekanten, hvor han skjærer innover og avslutter med høyrefoten. Barcelona skal ha vært en av klubbene som var interessert.

Jaros Vitezslav

Født: 23.06.2001, kommer fra Slavia Praha.


Tsjekkia har en god tradisjon med keepere og en rekke klubber skal ha hatt følere ute angående Jaros Vitezslav. Etter prøvespill skal Liverpool ha skrevet ut en sjekk på £300.000, som fra tsjekkisk hold omtaltes som «et formidabelt beløp» for en så ung spiller.

Yasser Larouci

Født: 01.01.2001, kommer fra Le Havre


LFC hentet i sin tid Sinama-Pongollé og Le Tallec fra Le Havre, og rapporter vet å fortelle at de også har vunnet kampen om Yasser Larouci, i kamp med bl.a. Manchester United. En offensiv midtbanespiller som kan spille både sentralt og ute på flankene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]