Skal gjøre LFC til en klubb i sportslig verdensklasse igjen

Daglig leder Peter Moore fulgte sin lokale klubb på avstand under storhetstiden, nå ønsker han å hjelpe Liverpool FC tilbake dit.

1. jun 2017 kl 12.01 Torbjørn Flatin

- Vi mener at vi i Peter Moore har den ideelle person, sier president i FSG, Mike Gordon, til liverpoolfc.com om klubbens nye CEO. Moore vil rapportere direkte tilbake til eierne i Boston og skal være det siste esset i klubbens nye lederkabal. Den innbefatter bl.a. avskjed med tidligere daglige leder Ian Ayre, og hvor Michael Edwards har fått den sportslige delen som Ayre styrte på med og Peter Moore nå det mer administrative og kommersielle ansvaret.

- Det er ikke lett å finne en person med den erfaring og tiltrekningskraft som skal til for å lede en unik organisasjon som Liverpool Football Club, fortsetter Gordon.

- Peter har gjennom sin karriere demonstrert at han har styrke, visjoner, karisma, og viktigst av alt at han er erfaring i å lede et verdensomfattende foretak og å bringe det videre.

- Hans verdi blir styrket gjennom de dype røttene han har til byen Liverpool og selve klubben.

- Det at vi har funnet, og ansatt, en person som sammenfatter evner til lederskap og forretningsvirksomhet, sammenfattet med en lokal tilhørighet, betyr at han var vårt første og eneste valg. Vi er ikke i tvil om at han har kvaliteter og erfaring til å bringe klubben framover i en positiv retning.

Var best i verden

Peter Moore forklarer også sine visjoner med Liverpool FC.

- Hos Electronic Arts, det siste foretaket jeg var i, hadde vi over 300 millioner spillere som vi hadde kontakt med. Jeg tror det er store likheter med Liverpool – hundrevis av millioner kan si at «jeg holder med Liverpool».

- Vi må sørge for at vi ikke bare bringer spenningen til de 54.000 som kommer hit på kampen, men at det går verden rundt. Jeg levde på andre siden av kloden men søkte hele tiden etter hva som skjedde med LFC. Det å kunne nå ut til fans over hele verden er veldig viktig.

- Det ansvaret som jeg og mitt lag har er å sørge for de ressursene, den støtten og de inntektene som behøves. Fotball er stor forretning i dag. Denne klubben fortjener og er fast bestemt på å komme dit vi var i 70- og 80-årene, som vi etter min oppfatning var en klubb i verdensklasse. Vi var den beste klubben i verden.

- Vi har den beste fotballhistorien, vi er den største fotballfamilien i verden. Min jobb er å sørge for at vi presterer alt jeg som fan, som daglig leder og alle som elsker klubben vil ha forventninger om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]