Avisene etter Southampton-kampen:Slakter Liverpools oppvisning

Loris Karius er grunnen til at Liverpool fortsatt kan nå ligacupfinalen, skriver engelske aviser.

12. jan 2017 kl 14.50 Marius Rabben

«For et år siden innrømmet Jürgen Klopp at han var forbløffet over at semifinalene ble spilt over to kamper, men nå vil den røde sjefen være takknemlig for turneringens format. Dette var bare første omgang, og Liverpool er ikke fremmed for spennende comebacks.»

Det skriver James Pearce i sin vurdering av 0–1 på St. Mary’s onsdag kveld i Liverpool Echo. I likhet med sine kolleger peker han på Karius' prestasjoner og Philippe Coutinhos retur som de eneste lysglimtene på en tannløs kveld.

«Skaden kan helt klart bli reparert, men en drastisk forbedring kreves på Anfield den 25. januar hvis Klopp skal lede Liverpool til Wembley igjen», legger han til.

Southampton skapte klart mest og er frustrerte overfor seg selv for at de ikke fikk med seg mer enn Nathan Redmonds scoring etter 20 minutter til returkampen.

«Kun heroiske Loris Karius og tverrliggeren reddet de røde fra et knusende tilbakeslag. Det var den verst mulige forberedelsen til søndagens Premier League-oppgjør mot Manchester United på Old Trafford.»

– Kastet bort sjansen til å starte mot United

«Synet av at Philippe Coutinho kom seg helskinnet gjennom sitt comeback etter sju uker ute – sammen med at Karius tok sine første steg mot tilbakebetalingen – var det eneste virkelige positive på en blek aften.»

«De var slurvete og sløve i alle deler. Med tanke om hvem som spilte, at ingen utespillere ble hvilt før helga, var det ingen unnskyldninger for en svak oppvisning.»

«Daniel Sturridge kastet bort sjansen til å vise at han bør starte på Old Trafford. Spissen ble heller ikke hjulpet av middelmådigheten rundt ham, men han klarte ikke å sette sitt avtrykk på kampen.»

«For en kontrast det var mot novembers målløse oppgjør mellom lagene i ligaen på St. Mary’s. Den gang var det et sprik i klasseforskjellen, og Saints hang i tauene for ett poeng. Siden har Liverpools «fear factor» blitt litt borte.

«Dette var de røde uten Joël Matip, Jordan Henderson, Sadio Mané og i mesteparten uten Coutinho, og det var ikke pent. Liverpool savnet virkelig dynamikken og energien til Henderson på midtbanen.»

Tomrom etter Mané

«Heldigvis bør kapteinen lede laget på søndag, men det er ingen tvil om at Manés avskjed grunnet Afrikamesterskapet har svekket de røde som en angrepskraft. Liverpools toppscorer med ni mål har etterlatt seg et tomrom som virker utrolig vanskelig å fylle opp.»

«Lucas Leiva, som ble gitt en sjelden mulighet i sin foretrukne ankerrolle, brøt opp spillet og spilte ballen smart til løperne foran seg. Med Emre Can og Gini Wijnaldum i aksjon foran brasilianeren, angrep Liverpool med mange og dominerte både ballbesittelsen og territoriet.»

«De røde kunne ledet da Cans høye pasning fant Adam Lallana, som headet smart ned til Roberto Firmino. Han fikk et bra treff, men Fraser Forster reagere klokt ved å få ballen over tverrliggeren.»

«Fra en posisjon hvor man kontrollerte og hjemmefansen stadig ble mer irriterte, skjøt Liverpool seg selv i foten med grusomt forsvarsspill. Faresignalene var der da Redmond fikk stå umarkert ved bakre stolpe på et Cedric-innlegg. Ved den anledningen kom Karius til unnsetning da han stormet ut fra streken og reddet med skoen.»

Sleivspark av Klavan før målet

Få sekunder senere kunne imidlertid ikke Karius gjøre mye da Redmond kom seg fri.

«Ragnar Klavan har vært en brukbar vikar i Matips fravær, med solide prestasjoner mot Everton og Manchester City. Men estlenderen åpnet 2017 svakt mot Sunderland, og dette var nok en dårlig kveld for ham.»

«Det var Klavans sleivspark som tillot Jay Rodriguez å slippe løs Redmond, som iskaldt overlistet Karius. Dejan Lovren ble dratt på tvers for å prøve å rette på Klavans feil, og Nathaniel Clyne fulgte ikke målscorerens løp.».

«Liverpools respons før pause var grusom. Istedenfor å slå tilbake, krøp de inn i skjellene sine.»

– Slapp billig unna

I The Times mener Henry Winter at Coutinhos comeback kommer i grevens tid før helga.

«En så slapp, slurvete Liverpool-opptreden gjorde at Jürgen Klopp midtveis i andre omgang sendte ut en papirlapp til Daniel Sturridge. Spissen løp rundt i 30 sekunder og leste instruksjonene, viste dem til Dejan Lovren og Adam Lallana, før han kastet det.»

«En detaljert formasjonsendring, men det kunne også vært et krav om holdningsendring.»

«Liverpool slapp billig unna her. De var svake, overskygget av Southampton på alle områder utenom i mål, hvor Loris Karius holdt dem inne i denne ligacupsemifinalen. Hadde det ikke vært for tyskeren, ville Nathan Redmond hatt et hat-trick, istedenfor et ensomt mål som Liverpool håper å snu på Anfield om to uker.

«I tillegg til en beskjed sendte Klopp også ut på Philippe Coutinho for sin første opptreden siden 26. november, og brasilianerens tempo og begeistring blir helt klart nødvendig mot Manchester United på Old Trafford søndag. Han var naturligvis rusten, men ga fortsatt Liverpool flere idéer og energi.

Klopp smilte etter kampen

John Cross i Mirror beskriver gårsdagens prestasjon som grusom, og mener Karius’ mange redninger gjør at returkampen ikke bare blir en farse.

«Det er ikke rart Jürgen Klopp lo på sidelinja ved sluttsignalet. Klopp vet at Liverpool er utrolig heldige som fortatt er med i oppgjøret og fortsatt har en mulighet til å komme til Wembley etter en veldig dårlig kveld på St. Mary’s.»

«Liverpool var grusomme, grundig utspilt, og Southampton kunne enkelt ha vunnet med tre eller fire da de sløste vekk noen sjanser til å gjøre returkampen på Anfield om to uker til en ren formalitet.»

«Klopp forklarte hvorfor han smilte i etterkant ved å innrømme at han var glad Liverpool ikke gikk på et styggere tap. – Det var det tredje beste resultatet vi kunne få, sa tyskeren. – Du kan vinne, spille uavgjort eller tape 0–1.»

«Han vet at de slapp unna.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]