Southampton rapporterer Liverpool:Slik er regelverket

Southampton beskylder Liverpool for å ha kontaktet van Dijk uten tillatelse.

6. jun 2017 kl 17.34 Arild Skjæveland

På St. Mary’s er de sinte på Liverpool, og hevder at Liverpool har gått bak deres rygg og kontaktet en spiller under kontrakt, uten deres tillatelse.

Slik er regelverket

T.1. - En klubb kan kontakte en spiller med mål om å forhandle om kontrakt, dersom spilleren er uten kontrakt, har under seks måneder igjen, eller dersom klubben på forhånd har skrevet til klubben spilleren har kontrakt med, og fått tillatelse.

T.3. - En klubb som selv, enten gjennom ansatte, spillere, eller gjennom andre som representerer klubben på noen som helst måte kontakter en spiller under kontrakt enten direkte eller indirekte, kan bli straffet, om ikke en har tillatelse fra klubben spilleren har kontrakt i, eller dersom spilleren er på utgående kontrakt.

T.6. - En spiller under kontrakt kan ikke selv, eller gjennom noen som representerer ham, gå i samtaler med andre klubber dersom de ikke har tillatelse fra klubben han er under kontrakt i.

T.8. - En melding som blir offentlig, eller på vegne av en klubb viser interesse for en spiller under kontrakt med en annen klubb, skal bli behandlet som indirekte brudd på regel T.3. og T.6.

T.8. - En melding som blir offentlig, eller som på vegne av at en klubb blir offentlig, som viser at en klubb er interessert i en spiller under kontrakt med en annen klubb, skal kunne behandles som indirekte brudd på regel T.3. og T.6.

Mange blir rapportert

Hver sesong er det mange klubber som blir rapportert til Premier League for brudd på dette regelverket. Det blir antatt at praksisen er slik, men det er ofte vanskelig å bevise.

En klubb som ble dømt for brudd på disse reglene var Chelea i 2006, da Ashley Cole, José Mourinho, agentene Pini Zahavi og Jonathan Barnett, og Chelseas daglige leder Peter Kenyon møttes uten Arsenals tillatelse.

Chelsea ble funnet skyldig, og fikk en bot på 300.000 pund. Ashley Cole fikk en bot på 100.000 pund, mens José Mourinho måtte ut med 300.000. I tillegg fikk de en betinget dom, der de ble ville bli trukket tre poeng dersom det gjenotok seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]