Slik trener Mignolet på straffer

Liverpools beste strafferedder i Premier League-æraen legger ikke skjul på at flaks spiller en sentral rolle.

3. feb 2017 kl 20.57 Marius Rabben

I hjemmemøtet med Chelsea tirsdag stoppet Simon Mignolet sin sjette straffe som Liverpool-keeper – og det på bare 14 forsøk.

Det gir en redningsprosent på imponerende 43, noe som er nest best i hele Premier League når man regner straffer reddet for én klubb.

Men belgieren erkjenner det var noe tilfeldig at han reddet forsøket fra Diego Costa foran The Kop.

Forberedte seg på Hazard

– Like før ble Eden Hazard, som vanligvis tar straffer for Chelsea, byttet ut, så det ble Diego Costa, sier sisteskansen i programmet LFC Later på LFCTV GO.

– Vi forberedte oss hele uka for Hazard, men heldigvis gikk jeg til rett side og klarte å holde ballen ute, for det var en av dem som fort kunne krøpet under meg.

I forkant av kamper studerer Liverpool-keeperne de faste straffetakerne hos motstanderen, og noterer seg hvilke hjørner som foretrekkes.

Mignolet påpeker at timing i tillegg til forberedelsene er nøkkelen fra en målvakts ståsted.

– Det avhenger om du har møtt noen tidligere, eller om noen har en favorittside. Noen ganger kan man si en liten ting for å få dem på feil spor, for straffetakere har en rutine og er så sikre på egne kvaliteter – ellers ville de ikke tatt straffene.

– Først og fremst må man velge riktig vei, så må timingen stemme, og deretter kommer det litt an på hvordan straffesparket slås. Til syvende og sist trengs det litt flaks for å redde.

Klar favoritt

Av seks redninger – straffekonkurranser ekskludert – i rødt, blant annet mot Manchester United, er ikke Mignolet i tvil om hvilken han har som personlig favoritt.

– Den i debuten min, selvfølgelig. Det er et av de scenarioene man drømmer om som guttunge.

Det var i ligaåpningen hjemme mot Stoke i 2013. Daniel Sturridge sin scoring før pause var den eneste da Jonathan Walters fikk muligheten til å redde uavgjort på tampen.

– Det er i 88. minutt, man leder 1–0, og man har en sjanse som keeper til å vinne kampen. Jeg tror ikke det skjer veldig ofte at man som keeper kan endre på et resultat som på den måten, sier han.

– Vi kunne ikke score, men en strafferedning er på noen måter det samme, så det er et av mine favorittøyeblikk og noe man aldri glemmer gjennom karrieren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]