Avisrunden:«Snakk om å skyte seg selv i foten»

Liverpool ga bort initiativet og kastet bort poengene for andre gang mot Bournemouth denne sesongen.

6. apr 2017 kl 08.48 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

«Liverpool kastet bort to viktige poeng i kampen om Champions League-fotball, og for andre gang denne sesongen sto Bournemouth for sent drama som snudde opp ned på ting.»

«I motsetning til på Vitality Stadium i desember, så ble ikke Jürgen Klopps menn slått på Anfield, men det føltes utvilsomt som et tap.»

«De røde var på vei til en svært viktig seier da deres velkjente svakhet igjen hjemsøkte dem. En dødball skapte panikk, og et sørgelig nølende forsvar. Ragnar Klavan sov, og Josh King utnyttet det.»

«Det var ekstremt uaktsomt, og Liverpool har bare seg selv å takke. Snakk om å skyte seg selv i foten.»

Liverpool hadde initiativet frem til Philippe Coutinho ble tatt av banen.

«Klopp har gjort mange positive bytter som har endret kampbilder denne sesongen, men å ta av Coutinho og sette inn Joel Matip med tre bak midtveis i andreomgang var ikke et av dem.»

«Liverpool ga fra seg initiativet, og fra å se ut som de skulle punktere kampen, la de seg plutselig bakpå for å forsvare det de hadde og invitere presset. Det kostet dem dyrt.»

«Dette skulle ha vært en fin seier for å løfte motet etter nyheten om at toppscoreren Sadio Mané neppe kommer til å spille mer igjen denne sesongen, men det ble til syvende og sist et nytt svakt resultat mot begrenset motstand.»

«Dette var kvelden som viste hva som er Liverpools problem. Laget er verst defensivt av topp syv-lagene, og med Stoke og West Bromwich i de neste kampene må de rett og slett stramme opp.»

«Klopp ristet på hodet, og han var ikke den eneste. Så bortkastet.»

Hele kan du lese her.

FORTVILER:
FORTVILER:  Gini Wijnaldum fortviler etter tabben som førte til 0-1 scoringen.

Jamie Carragher, Sky Sports

Jamie Carragher var sidekommentator på kampen i går. Han hadde mye på hjertet når det kom til Liverpools forsvarsspill. I starten var det Simon Mignolet som fikk gjennomgå.

– Han skaper mye panikk og usikkerhet der bak, og har gjort det i tre-fire år, sa han da Mignolet var heldig som kom fra det med ballen i beina.

Han mener Liverpools foretrukne stopperpar er en av grunnene til at klubben sliter.

– Problemet for LFC er at Lovren og Matip alltid mister kamper. De må være tøffere. Tredjevalget Klavan må med det spille mer, og etterhvert blir det synlig.

2-2:
2-2:  Josh King setter inn 2-2 helt på tampen.

Andy Hunter, The Guardian

«Bournemouths Joshua King utnyttet Liverpools nerver og ordnet poengdeling.»

«Liverpool hadde nesten klart Jürgen Klopps mål før kampen om å vinne stygt, før de forvillet seg inn i det groteske.»

«Tre minutter gjensto da Steve Cook sendte et langt kast inn i boksen. Klopps menn hadde vist besluttsomhet, mot og i tidvis klasse for å snu det 0-1 til en verdifull ledelse mot Eddie Howes driftige lag.»

«Det gamle problemet med å ikke kunne forsvare seg på dødball kostet Liverpool nok en gang.»

«Dejan Lovren, Emre Can og Ragnar Klavan hadde alle muligheten til å klarere, men Joshua King fikk vende bort estlenderen alt for enkelt og styre utligningen inn bak en rasende Simon Mignolet

«Den andre kjente svakheten, at Liverpool sliter mot lag fra nedre halvdel av tabellen, dukket opp igjen, og svekker Liverpools sjanser til å komme blant de fire beste.»

Hele kan du lese her.

Simon Hughes, The Independent

«Og tvilen kom tilbake. Liverpools ferskeste forsøk på å vise at de kunne vinne kamper det var forventet at de skulle vinne, selv uten Sadio Mané - toppscoreren som startet dagen med å poste et bilde av seg selv på sofaen med kneet i en skinne

«Liverpool savnet Sadio Mané også her. Hans erstatter Divock Origi scoret, men er bare ikke den samme trusselen

«Benik Afobe ble den første Bournemouth-spilleren til å score på Anfield siden 1927.»

«Klopp har sagt at han vil tenke litt mer konservativt for å få Liverpool inn i Champions League, og det var tydelig da han tok av Coutinho og sendte inn Joel Matip. Med det spilte Liverpool med tre stoppere. Klopp har gitt bort initiativet tidligere mot Bournemouth denne sesongen. Liverpool tapte ikke denne gang, men kastet bort poeng gjorde de.»

«Dette resultatet betyr at Liverpool forblir på tredjeplass, seks poeng foran Manchester United og Arsenal - men begge har kamper til gode.»

Hele kan du lese her.

Paul Joyce, The Times

«Klopp hadde sett alt før. Panikk i forsvaret, sløste sjanser, og for andre gang denne sesongen kunne Bournemouth stikke av med viktige poeng på slutten.»

«I 13 kamper mot Bournemouth og de andre syv lagene under Dorset-klubben på tabellen, har Liverpool kun tatt 21 av 39 mulige poeng.»

«Det er det som frustrerer dem når du ser at de er ubeseiret mot topp syv. Det betyr at jakten deres på Champions League-fotball vil vare helt til siste spark.»

Hele kan du lese her.

RASER:
RASER:  Simon Mignolet var rasende etter Bournemouths første scoring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]