Røde verdensmestere:Slik spilte Dominic Solanke

Vi har sett nærmere på nesten 100 minutter med Dominic Solanke i VM-finalen for U20.

11. jun 2017 kl 11.22 Torbjørn Flatin

1.omgang

Dominic Solanke spilte på topp sammen med Evertons Dominic Calvert-Lewin fra start, men var som oftest den som lå dypest av de to og involverte seg tidlig i angrepene.

I en nokså tett åpning vant han ballen et par ganger og gikk på fine løp ut mot kantene. Etter ti minutter var han imidlertid sentralt da et langt fremspill litt overraskende kom til ham i god posisjon litt ut til høyre, inne i straffefeltet. Han prøvde å bredside forsøket mellom beina på keeper, som imidlertid reddet en ikke særlig god avslutning.

15 minutter var spilt da Solanke fikk Englands andre sjanse, med et skuddforsøk fra 20 meter som han ikke treffer rent på og som går et par meter utenfor. De neste minuttene er han mer en link i rommet bak spissen og har bl.a. en god ball ut til venstrekanten og et fint fremspill til kvikke Lookman.

Etter 35 minutter kommer scoringen da spisskollega Calvert-Lewin først vinner en luftduell, og så setter ballen i mål på sin egen retur.

Fortjent ledelse ved pause til England. Dominic Solanke fortsetter å arbeide hardt etter pause og er tidlig involvert i et angrep da en utmerket første touch bidrar til å holde en kontring i gang.

2.omgang

Venezuela begynner etter hvert å våkne til liv og presser engelskmennene bakover, hvor Solanke hele tiden gjør en helhjertet innsats gjennom defensive bidrag.

Sheyi Ojo kommer inn etter en drøy time, og virket pigg uten å helt lykkes i alt han foretok seg. Like etter går Solanke i bakken etter å ha fått motstanderens bakhode i panna under en hodeduell. Blodet renner og det er litt overraskende at Liverpools angriper kommer innpå igjen etter behandling både på og utenfor banen. Det gir en antydning om hvor høyt England vurderte sin nr. 10, og også om mentaliteten til spilleren.

Venezuela presser stadig mer, men bommer på straffe. I andre enden blir Ojo mer makkeren til Calvert-Lewin mens Dominic Solanko mer blir den meste offensive på Englands midtbane. Med over 50 aldersbestemte landskamper viser han et rutinert og klokt hode i en kamp hvor det ble spilt tre minutter overtid i 1.omgang og seks minutter i 2.omgang.

Oppsummering

Dominic Solanko var en sentral spiller da England skrev historie med sitt U20-landslag. I finalen ble han mer en lagspiller enn avslutter, hvor han viste fart, bevegelse og teknikk, men aldri kom til noen gode avslutninger. Mer tyngde foran mål er noe av det vi savner litt etter dette VM, selv om han altså ble engelskmennenes toppscorer med fire fulltreffere. Allsidighet og mentalitet er der i fullt monn, og som vil bli tatt godt i mot på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]