Klopps pressekonferanse foran Leicester-kampen:«Det har vært flere rare avgjørelser - Brexit, Trump, Ranieri»

Jürgen Klopp synes det var en merkelig avgjørelse av Leicester City å sparke Claudio Ranieri.

24. feb 2017 kl 13.40 Einar Kvande

Om treningsleiren på La Manga

– Det var en skikkelig treningsleir. Omstendighetene var veldig gode med tanke på å holde en treningsleir. Vi fikk gjort det vi ønsket å gjøre. Daniel Sturridge gjorde et forsøk, men vi måtte sende ham hjem på grunn av et virus. Han vil trolig trene i dag, for første gang etter at han ble syk.

Om Dejan Lovrens skade

– Han er tilbake i løpetrening. Vi klarte ikke helt å finne ut av det, så vi sendte ham til en spesialist. Spesialisten fant flere ting, og de fikk orden på disse tingene. Dejan følte seg i veldig fin form da han løp utendørs i dag. Han bør være i stand til å trene sammen med laget i morgen.

Om Adam Lallanas nye kontrakt

– Jeg var involvert i forhandlingene. Han er en veldig viktig spiller med tanke på utviklingen vår. Vi gjorde alt vi kunne for å holde på en viktig spiller som ham. Han er i en perfekt alder for å levere varene og prestere stabilt på et høyt nivå. Jeg er ikke sammen med spillerne hele tiden. Jeg er ikke i garderoben, men du trenger spillere som ham der.

Om sparkingen av Claudio Ranieri

– Er jeg overrasket over det? Nei, det er bare fotball. Det har vært tatt en del rare avgjørelser i 2016-17: Brexit, Trump, Ranieri. Om det utgjør en stor forskjell for oss? Jeg vet ikke. Vi forvente at Leicester City spiller opp mot sitt beste på mandag. Vi så Champions League-kampen deres. Jeg vet ikke nok om hva som har skjedd. Du må spørre Leicester hvorfor de sparket ham. Ranieri er en veldig spesiell person i denne bransjen. Han er veldig hyggelig. En vidunderlig person, det må jeg si.

Om eget lag

– Vi håper å se det samme mot Leicester som vi så mot Tottenham. Vi ønsker å være sterke, livlige og godt organiserte. Vi har de siste 15 dagene jobbet for å spille opp mot vårt beste. Nå må vi vise at vi klarer det.

Om kampen om Champions League-plassene

– Du har seks eller sju lag som kan prestere på det samme høye nivået, og bare fire Champions League-plasser. Det er interessant å følge med på.

Om Georginio Wijnaldum

– Han var veldig god mot Tottenham. Det var kanskje hans beste kamp for oss. Det handler om å gjøre de riktige tingene på riktig tidspunkt. Han fikk en smell i baksiden av leggen denne uken, men blir trolig klar til kampen.

Om kampen mot Leicester

– Leicester-spillerne vil være ute etter å vise seg frem, og det blir vår jobb å ikke la dem få lov til det. Dersom vi spiller opp mot vårt beste, er vi vanskelige å møte.

Om å flytte fra Melwood

– Jeg elsker virkelig å jobbe og komme hit til Melwood, men i fotball skjer det forandringer. Vi kan ikke bli værende og håpe at vi kan konkurrere med andre lag. Noen ganger må du heve standarden. Det er fint at våre eiere gir oss denne muligheten til å ta dette store steget fremover, og bringe akademiet og førstelaget sammen. Jeg tror virkelig at vi er forpliktet til å ha en god infrastruktur. Dersom vi ble her på Melwood de neste 25 årene, ville det ikke ha vært bra for klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]