– Spillerne mine fortjener Champions League

Manageren påpeker at man sjeldent trenger så mange poeng for å havne topp fire.

21. mai 2017 kl 00.07 Arve Corneliussen

– Det er ikke så ofte man trenger 76 poeng for å være sikker på at man kommer topp fire. Spillerne mine har vært på hele sesongen, klare til å slå tilbake i forskjellige situasjoner, og har akseptert forskjellige situasjoner rundt troppen, sier Jurgen Klopp til Liverpool Echo.

I fjor ville for eksempel 76 poeng holdt til 2. plass, og året før ville det holdt til 3. plass, ifølge Premierleague.com. Selv om mange nå anser sesongen som suksessfull dersom fjerdeplassen blir sikret, er ikke Klopp nødvendigvis enig.

– Det ville vært fint å si ja, men det ville ikke vært sant. I starten av sesonger setter jeg meg aldri begrensede mål og sier at det vil være greit nok. Slik er personligheten min. Jeg drømmer alltid stort, og det gjør at jeg noen ganger blir skuffet som supporter. Det betyr heller ikke at jeg ikke kan glede meg over dette, forklarer manageren.

Vant til å avgjøre sent

– Jeg er veldig vant til å jobbe helt til siste minutt, og å være konsentrert til alt er over. Bare se på karrieren min – de fleste sesongene har blitt avgjort i den siste kampen, påpeker Klopp.

– Jo mer du prøver, jo mer ønsker du å klare det, jo større sjanse er det for at du opplever kamper som denne. For meg er det en normal situasjon.

– Jeg vet hvordan folk føler det når de går til stadion i morgen. Folk kommer til å bite negler, men vi er nødt til å være smarte. Vi må være godt organiserte, men det må også flyte bra i angrep. Slik det må være i alle kamper, mener manageren.

– Det blir bare vanskeligere hvis du lar det være vanskeligere. Alt handler om oss, og dette spillerne har vist meg ofte at de er klare for slike kamper. Det må vi vise igjen. Alt kommer til å gå bra.

Tillit fra eierne

Klopp tror ikke at han vil miste tillit fra eierne dersom Liverpool mislykkes søndag.

– Jeg har sagt det et par ganger. Jeg er virkelig heldig som ikke har det presset fra eierne. Jeg har aldri hatt det, så jeg kan ikke sette meg inn i hvordan det er å ha det. Samtidig bør ingen være i tvil om at det er press på meg. Det er presset alle har på seg, og vi er vant til det, forteller Klopp.

Han mener at seks-års-kontrakten han ble tilbudt forrige sommer var et tillitstegn.

– De hadde absolutt ikke trengt å gjøre det, men de mente at det var perfekt for utviklingen. Det tenker vi alle, og alle har troen. Slik er situasjonen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]