Southampton U23 - Liverpool U23 2-2Wilson reddet poeng på overtid

Liverpool U23 lå under 2-0, men Harry Wilson sørget for poengdeling.

10. apr 2017 kl 19.10 Arve Vassbotten

Southampton U23 dominerte fra start i Premier League 2-møte med Liverpool på St. Mary’s mandag kveld.

Det var også hjemmelaget som tok ledelsen etter 29 minutters spill da Alfie Jones satte inn en retur fra Kelleher i Liverpool-målet.

Etter en sjansefattig førsteomgang kom Liverpool bedre med etter pause, men kampen så ut til å være avgjort da Southampton økte til 2-0 etter 69 minutter.

Liverpool mistet ballen i farlig posisjon, ballen havnet hos Olomola som kontakt klinket inn kampens andre mål.

Harry Wilson var kampens beste spiller for Liverpools del, og hadde flere gode forsøk før han omsider fikk ballen i mål etter 77 minutter. Wilson ble da spilt fri av Kevin Stewart.

Det så likevel ut til at Liverpool hadde våknet for seint, men så på overtid kom et innlegg fra Sam Hart til Wilson. Kapteinen ble lagt i bakken, og fikk straffe.

Straffen tok han selv. Keeper reddet første forsøk, men returen satte Wilson i nettet. Dermed reddet Liverpool ett poeng.

Trenger flaks

Med tre kamper igjen har Liverpool tredjeplassen i sin hule hånd, men Everton på førsteplass kan de ikke ta igjen.

– Det er fint å vinne kamper og få resultater. Men når man ligger under 2-0 mot et godt lag, så viser de karakter når de kommer tilbake fra det.

– I andre omgang kom Wilson bedre inn i kampen og kom seg mer inn i bakrommet og presset godt. Jeg er glad for at han fikk to mål i dag. Han har trent fulltid på Melwood de siste to månedene og det har han hatt godt av og fortsetter han slik kan han ha en bra framtid, sier U23-trener Mike Garrity.

Tomålsscorer Harry Wilson synes også det ble bedre etter pause.

– Vi spilte ikke opp mot vårt beste i første omgang, og ønsket å vise noe annet i andre omgang. I andre omgang var pasningsspillet vårt bedre. Jeg var litt heldig på straffen, men man trenger det noen ganger.

– Jeg har hatt en veldig god sesong, der jeg har vært kaptein og strå med mange mål og assist. Jeg liker godt det ekstra ansvaret, sier Wilson etter kampen.

Liverpools lag: Kelleher, Randall, Masterson, Whelan, Phillips (Hart 68), Stewart, Virtue, Williams, Alves (Dhanda, 74), Wilson, Brewster. Innbyttere:Firth, M. Gomes, T. Gomes.

Southamptons lag: Hassen, Pied, Cook, Careers, McQueen, Jones, Reed, Olomola (Barnes 85), Slattery, Sims, Seager. Innbyttere: Latham, Valery, Little, Obafemi.

90. min: Slutt

90. min 2-2!: Sam Hart legger inn og Wilson blir felt på overtid. Liverpool får straffe. Wilson tar straffen selv. Han bommer på straffen, men scorer kontant på returen.

85. min: Olomola ut og Barnes kommer inn for Southampton.

79. min: Randall legger inn foran mål, Wilson kaster fram et bein men får bare corner.

77. min 2-1!: Harry Wilson scorer med et flott skudd, etter at han blir spilt nydelig fri av Kevin Stewart.

76. min: Brukbar sjanse for Liverpool, men ingen får helt kontroll på ballen rett foran mål.

74. min: Dhanda inn for Alves.

69. min 2-0: Liverpool mister ballen i farlig posisjon, ballen havner hos Olomola som klinker ballen hardt i nettet. Svakt forsvarsspill fra Liverpool.

68. min: Brewster bruker farten og kommer seg alene mot keeper, men Hassen får parert til corner. God mulighet for unggutten.

57. min: Wilson blir stoppet i farlig posisjon sju meter fra mål, når han blir spilt glimrende igjennom. Liverpool får corner, men klarer ikke å utnytte dødballen.

55. min: God klareringen av Randall, Southampton får hjørnespark som de får lite ut av. Ballen blir slått inn igjen, men da bokser Kelleher unna.

53. min: Sims med en ny farlig sjanse for hjemmelaget, Virtue klarer å holde seg på beina når han blir fintet og det påfølgende skuddet blir blokkert. Angrepet ender med et skudd langt utenfor. Fortsatt kommer Southampton til de beste sjansene, men Liverpool er bedre med enn i den første omgangen.

46. min: Liverpool tar avspark i andre omgang.

45. min: Pause.

41. min: Wilson prøver med et nytt lagskudd. Treffer bedre nå, men ballen går like utenfor.

29. min 1-0!: Jones scorer for Southampton etter en retur fra Kelleher. Sjansen starter med et frispark som blir slått inn i feltet og hjemmelaget fikk flere muligheter før ballen til slutt havnet i mål.

28. min: Pied forsøker et skudd fra hjørnet av 16-meteren på høyre side, men det blir ikke noe ut av det skuddet heller. Southampton med flest sjanser i første omgang, men uten at det har blitt veldig farlig.

22. min: Kelleher redder enkelt et forsøk fra Reed.

19. min: Wilson skyter fra 20-25 meter like over.

15. min: Svært hendelsesfattig kamp til nå. Utenom den farlige sjansen i første spilleminutt har ingen av lagene skapt noe farlig.

8. min: TV-signalene fra St. Mary's er litt til og fra.

2. min: Brewster er nær å komme først på et tilbakespill, men Hassen kommer ut og klarerer.

1. min: Southampton går rett i angrep etter avspark, og Sims skyter like utenfor fra godt hold.