Stoke klandrer ikke Liverpool

Snøballen fortsetter å rulle etter Liverpools rekrutteringsblemme, men Stoke-formann Peter Coates retter pekefingeren mot Premier League.

6. apr 2017 kl 22.11 Einar Kvande

Telegraph melder torsdag kveld at formannen i Stoke City, Peter Coates, krever at hans klubb mottar et kompensasjonsbeløp for å ha mistet en 12 år gammel spiller. Liverpool er blitt straffet av Premier League for på ulovlig vis å ha forsøkt å hente 12-åringen fra Stoke.

Coates hevder at Stoke har mistet en av sine beste unge spillere, men retter pekefingeren mot Premier Leagues regelendring i stedet for mot Liverpool.

Anfield-klubben har som kjent fått forbud mot å hente inn nye akademispillere fra andre engelske klubber i minst et år fremover, og har også fått en bot på 100 000 pund. I tillegg truer 12-åringens foreldre Liverpool FC med søksmål, etter at gutten nå står uten klubb og foreldrene samtidig må betale for guttens skolegang fra egen lommebok. Stoke City dekket tidligere utgiftene til privatskole for gutten.

Liverpool hadde en avtale med Stoke

Stoke hadde inngått en avtale med Liverpool som ville ført til at Britannia-klubben hadde mottatt et kompensasjonsbeløp på 49 000 pund. Dette som kompensasjon for utgiftene Stoke har hatt i forbindelse med 12-åringens utdanning både fotballfaglig og akademisk.

Det var Premier Leagues nye reglement når det gjelder betaling av privatskoler for unge spillere som veltet overgangen, og som nå fører til at den unge gutten ikke får slutte seg til noen ny klubb før Stoke har mottatt det nevnte kompensasjonsbeløpet.

– Vi mener vi har rett på kompensasjon, og tror vi har en god sak. Vi undersøker hva vi kan gjøre. Vi er skuffet over det som har skjedd. Jeg ønsker ikke å henge ut Liverpool, for de er dessverre ikke alene om å gjøre slike ting. Det skjer, og noen ganger blir klubbene tatt, siteres Coates av Telegraph.

Skuffet over Premier League

– Vi er mest skuffet over at Premier League forandret reglene, for dette ville aldri ha skjedd under det gamle regelverket, fortsetter Stoke-formannen.

Coates mener at det gamle regelverket var mye bedre, da moderklubben i henhold til de gamle reglene måtte gi tillatelse før en annen klubb kunne ta kontakt med noen av deres spillere og deres familier, og klubbene måtte bli enige om en overgang før dette kom på tale.

– Før var det umulig å hente spillere fra andre akademier uten at moderklubben gikk med på det. Det ga stabilitet og hindret andre klubber fra å «smøre» foreldre og spillere. Det var et sunnere reglement. Men av en eller annen grunn forandret de reglementet, sier en hoderystende Coates.

Telegraph nevner forøvrig at Premier League etterforsker en annen lignende sak som den Liverpool nå er blitt straffet for. Dette etter at Liverpool klaget på måten Manchester City lokket til seg en av Liverpools unge spillere på sist sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]