Svært skuffet over forsvarsspillet

Spesielt var forsvarsspillet ille ved Swanseas siste scoring, mente Jürgen Klopp.

21. jan 2017 kl 17.07 Einar Kvande

Liverpool kjempet seg tilbake fra 0-2 til 2-2, men alt var forgjeves da Gylfi Sigurdsson satte inn vinnermålet for gjestene fra Wales.

– Jeg er mest skuffet over deres tredje mål. Vi gjorde nesten alt feil i forbindelse med denne scoringen, uttalte Liverpool-manager Klopp til pressen etter tapet for tabelljumboen.

– Det startet med en lang ball, og vår reaksjon på den var ikke god. Vi klarte ikke å svitsje tilbake til forsvarsmodus. Det var den største feilen vi gjorde. Vi ble passive. Swansea tok vare på muligheten. Det var en Swansea-spiller som var fri i feltet, og det er uforklarlig.

– Vi hadde nok spillere rundt duellene, men ingen gikk i duellene. Det er uforklarlig. Jeg så ingen som gikk i duellene.

– Det var en stor feil. Ikke begått av en spiller. Det var en rekke spillere involvert. Det var virkelig skuffende.

Manglende konsentrasjon

Klopp var også misfornøyd med hvordan Liverpool startet andre omgang, da de lot Fernando Llorente score to kjappe mål i de første minuttene etter pause.

– Vi kom ut på banen etter pause, og da må vi være på hugget med en gang. En av de første feilene var i det hele tatt å gi den corneren. De hadde innkast. Vi var for sene og ikke konsentrerte nok.

– Så gir vi bort corneren, og deretter taper vi den første duellen. Jeg aner ikke hvorfor Llorente får stå alene. Det er ganske vanskelig å ikke se ham, og la ham få stå alene inne i femmeteren og score mål.

– Scoringen påvirket oss, og selvsagt også dem. Deres andre mål kom etter et strålende innlegg og en strålende heading. Jeg kan lett akseptere den scoringen, men vi skulle selvsagt ha avskåret pasningen og innlegget. Det burde ha vært mulig.

– Responsen vår var veldig, veldig god. 2-1. Vidunderlig mål. 2-2. Vidunderlig mål. Så hadde vi noen store sjanse. Vi hadde plutselig trøkket vi hadde savnet i første omgang.

– Jeg jakter ikke på hell, men vi hadde ikke mye hell med oss i dag. De hadde litt mer flaks, spesielt med forsvarsspillet sitt.

– Vi viste nok en gang at når vi virkelig er på sporet så er vi et sterkt lag som kan skape sjanser og score mål. Men forsvarsspillet var ikke godt nok ved noen av de tre scoringene deres. Det er en viktig del av spillet. Forsvarsspillet var veldig skuffende i dag.

Mager trøst

Det er nesten ett år siden sist Liverpool tapte på hjemmebane.

– Det bryr meg ikke. Det gjør ingen forskjell nå. Jeg kan ikke forsvare dette tapet med at vi ikke har tapt på lenge. Vi har kanskje spilt andre kamper der vi fortjente mer å tape enn i dag, men vi gjorde ikke det.

– I dag hadde vi en stor mulighet til å ta de tre poengene. Derfor var tapet ekstra frustrerende.

– Vi ga dem muligheten til å vinne kampen, og dermed vant de kampen fortjent, avsluttet Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]