The S*n får ikke dekke kamper på Anfield

Liverpool har nå besluttet å nekte journalister fra The S*n å dekke kamper på Anfield eller pressekonferanser på Melwood.

10. feb 2017 kl 15.52 Arve Vassbotten

Beslutningen er tatt etter diskusjoner mellom klubbledelsen og Total Eclipse of The S*n-kampanjen, skriver Liverpool Echo.

Gruppen har tidligere overbevist mange butikker om å slutte å selge avisen, og drosjer i hele byen har kjørt rundt med skiltet «Don't Buy The S*n». Kampanjen skjøt fart da det i fjor ble avgjort at de 96 som mistet livet på Hillsborough ble uaktsomt drept.

I de 28 årene siden «The Truth»-forsiden i forbindelse med Hillsborough-tragedien, har avisen aldri fått eksklusive intervjuer med Liverpools managere eller spillere, men har til nå fått lov å dekke kamper og pressekonferanser.

Nyheten er blitt møtt med stor støtte blant både supportergrupper og Liverpool-fans over hele verden.

Derfor tok det så lang tid

Mange har stusset over hvorfor det tok Liverpool hele 28 år for å innføre forbudet mot Sun-journalister på Melwood og Anfield. Liverpool Echo forklarer det med at journalistene jobbet annerledes tidligere. Deriblant var The Suns Liverpool-korrespondent Mike Ellis like sjokkert og skuffet som alle andre over sin egen redaksjon.

– Ellis var en anerkjent og godt likt journalist. Phil Thomas tok over da Ellis ga seg, og arved den goodwill'en og respekten Ellis hadde bygget, skriver Liverpool Echo.

Nå er medielandskapet endret, og Liverpool har valgt å utestenge The Sun fullstendig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]