Ti avgjørende timer for skadesituasjonen

Hele sju av spillerne som er aktuelle mot Everton skal ut i landskamp det neste døgnet.

28. mar 2017 kl 10.43 Arve Vassbotten

Landskamppauser har altfor ofte vært synonymt med lengre skadelister for Liverpools del de siste årene.

Før lørdagens Merseysidederby, blir spesielt tirsdag kveld og de tidligere timene av onsdag avgjørende for om Jürgen Klopps menn på landslagsoppdrag vil holde seg skadefrie denne gangen.

120.000 pund for fly

I løpet av ti og en halv time, skal nemlig hele sju av spillerne som er aktuelle for laget mot Everton potensielt i aksjon for sine landslag.

Ragnar Klavan:Estland – Kroatia (Privatlandskamp klokken 18.00)

Simon Mignolet og Divock Origi:Russland – Belgia (Privatlandskamp på Fisht Olympic Stadium i Sochi klokken 18.00)

Marko Grujic:Slovakia U21 – Serbia U21 (Privatlandskamp i Bratislava klokken 18.20)

Georginio Wijnaldum:Nederland - Italia (Privatlandskamp på Amsterdam Arena klokken 20.45- sendes direkte på Viasat Sport og Viaplay)

Philippe Coutinho og Roberto Firmino:Brasil – Paraguay (VM-kvalifiseringskamp på Arena Corinthians i Sao Paulo klokken 02.45 natt til onsdag direkte på ViasatFotball)

Liverpool chartrer igjen et fly for å hente hjem sine brasilianske spillere tidlig. Philippe Coutinho og Roberto Firmino har kamp så sent som natt til onsdag. Målet er at flyet vil få dem hjem fra Sao Paolo i tid til trening på Melwood torsdag.

Ifølge Chris Bascombe i Telegraph spytter Liverpool FC ut 120.000 pund for flyet.

Langtur for Belgia

I Everton-leiren står man overfor samme problemstilling med Enner Valencia og Ramiro Funes Mori. De to vil returnere fra Sør-Amerika etter spill for henholdsvis Ecuador og Argentina. Funes Mori skal opp i høyden i La Paz, og spille mot Bolivia tirsdag klokka 22. Valencias Ecuador skal spille mot Colombia klokka 23 tirsdag.

Premier Leagues toppscorer Romelu Lukaku og lagkamerat Kevin Mirallas, skal som Simon Mignolet og Divock Origi, på langtur til Sochi der Belgia møter Russland i en privatlandskamp.

Dominic Calvert-Lewin, som scoret Evertons første mål i 4-0 seieren over Hull på lørdag, og lagkamerat Ademola Lookman er begge i troppen til England U20, som spiller sin siste kamp i en firenasjonersturnering i Frankrike på tirsdag, der de møter Senegal i Lillebonne.

Ungdomsspillere i aksjon

I tillegg til spillerne over er disse av Liverpools ungdomsspillerne i aksjon tirsdag:

Rhian Brewster:Bosnia & Herzegovina U17 – England U17 (EM-kvalifiseringskamp i Bosnia klokken 15.00)

Caoimhin Kelleher og Conor Masterson:Belgia U19 – Irland U19 (EM-kvalifiseringskamp på Freethiel i Beveren, Belgia klokken 19.00)

Ryan Fulton:Skottland U21 – Estland U21 (Privatlandskamp på Paisley 2021 Stadium klokken 20.30)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]