Tilbake på gamle trakter

For tre år siden ble scouseren Conor Coady solgt. Nå vil han slå Liverpool ut av FA-cupen.

27. jan 2017 kl 11.38 Marius Rabben

– Jeg er fortsatt en enorm Liverpool-supporter, forteller 23-åringen til klubbens nettsider.

Coady drar fortsatt på «så mange kamper som mulig», og har fulgt de røde fra Wolverhampton de siste sesongene. Etter å ha blitt sluppet til Huddersfield Town sommeren 2014, dro han til Molineux året etter.

Kom til LFC som seksåring

Nå venter barndomsklubben på Anfield i fjerde runde av FA-cupen.

– STORT FOR FAMILIEN:
– STORT FOR FAMILIEN:  Coady legger ikke skjul på at det blir veldig spesielt å møte de røde.

– For meg og familien min er dette noe jeg alltid har hatt lyst til. Jeg vokste opp i Liverpool. Jeg var på akademiet fra jeg var seks år, og jeg dro da jeg var 20, påpeker han.

– Det er en klubb som har gitt meg alt. Det var en stor læringskurve for meg. De lærte meg alt jeg kan om fotball, og hjalp meg med å komme til en klubb som Wolves, som også er en stor fotballklubb.

Fra å være kaptein på aldersbestemte Liverpool-lag, fikk Coady totalt to opptredener – én i Premier League – av Brendan Rodgers i sesongen 2012–2013.

Det siste året i klubben ble tilbrakt på utlån hos Sheffield United, før han ble solgt for omkring 500 000 pund.

– Jeg innså at tiden min i Liverpool var omme, og det var dags for å dra videre, men jeg elsket hvert eneste sekund der. Hvis sjefen bruker meg, vet jeg at jeg må fokusere på selve kampen, ikke anledningen.

– Det blir en stor dag, ikke bare for meg, men for hele familien min, som også er store Liverpool-supportere.

– En enorm mulighet for oss

Coady sier han fryder seg over hvordan Liverpool har spilt denne sesongen og skryter av manageren.

– Jeg synes Jürgen Klopp gjør en fantastisk jobb og får frem de unge spillerne. Det er det man ønsker som Liverpool-fan.

Selv om håpet på en sjokkseier kan ha blitt større ved at Liverpool står med kun én seier på sju kamper i 2017, noe som er klubbens svakeste åpning på et kalenderår siden 1993, forventer Coady et slagkraftig hjemmelag.

– Det vil alltid være vanskelig å spille mot Liverpool, uansett hva slags resultater de har hatt nylig. De har noen verdensklassespillere på laget, og det blir vrient å stoppe dem, men vi skal forsøke å dra dit og spille på vår vanlige måte.

SKRYTER AV LIVERPOOL:
SKRYTER AV LIVERPOOL:  Coady, her på trening med Jordan Henderson under pre-season i 2014, har latt seg imponere av Jürgen Klopps mannskap denne sesongen.

– Dette er en enorm mulighet for alle sammen. Det er en sjanse til å teste oss mot de beste. Liverpool er et av de beste lagene i Europa, og det er noe spillerne her ser frem til. Og jeg vet at fansen gleder seg. Det dreier seg om å gi dem noe å juble over og gjøre det til en bra dag.

Fra benken så han Wolverhampton imponere og vinne 2–0 over Stoke på Britannia i forrige runde.

– Gutta var enestående. Stoke stilte med sitt sterkeste lag, og vi gikk utpå og gjorde en strålende jobb, forklarer han.

– Sjefen foretok noen endringer på kampdagen, og spillerne som kom inn var fantastiske. De holdt på ballen, presset, hjertet og slo egentlig Stoke på alle områder. Vi fortjente seieren og scoret to fantastiske mål.

Fra midtbane til høyreback

I likhet med James Milner var Coady opprinnelig en midtbanespiller, men har fått en ny rolle som back under Paul Lamberts ledelse. Scouseren har hatt inspirasjon fra Milners prestasjoner i forsvarsrekka.

– Jeg er en type spiller som gir alt uansett hvor jeg spiller, og prøver å være best mulig i alle posisjoner. Manageren spurte meg om å spille høyreback, og jeg trives veldig godt med det og får forhåpentlig fortsette å spille.

– Det er noe man bare må håndtere. Som profesjonell fotballspiller må man gjøre en jobb for laget og klubben. Milner gjør det fantastisk bra, sier han.

Glad for Gerrard-retur

Blant årets største nyheter i Liverpool er Steven Gerrards retur til klubben, som trener ved akademiet. Selv har Coady førstehåndserfaring med å bli utviklet ikledd den røde trøya, og han ser utelukkende positivt på 36-åringens ferske ansettelse.

– Det er enormt at Stevie er tilbake. Jeg snakker ganske mye med staben på akademiet, og er stadig i kontakt med dem. Jeg pratet nylig med Alex Inglethorpe, og det er stort for alle at han er tilbake og at det er en så stor person i klubben.

– Jeg kan bare forestille meg å være en av de unge guttene på akademiet nå, og hvor godt det må være og føle å ha Steven som trener dem hver dag. Det kommer til være stor hjelp for alle sammen.

FA-cupkampen mot Wolverhampton har avspark lørdag klokka 13.30 norsk tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]