Tre kjappe i redaksjonen:– Topp fire føles nærmest som et trofé

Redaksjonen spår at Liverpool ender på fjerdeplass, men de ustabile prestasjonene mot bunnlagene gjør dem nervøse.

20. mai 2017 kl 14.43 Arve Corneliussen

Hvor ender Liverpool på tabellen?

Arve Vassbotten:

– Har denne sesongen flere bananskall igjen? Jeg tror det blir fjerdeplass, men jeg kommer neppe til å ha mye negler igjen på fingertuppene søndag klokka 18. Middlesbrough i siste kamp skal være seier, klarer ikke laget det, er det bare å erkjenne at vi ikke var gode nok denne sesongen. Hvis Man City går på en smell og det blir tredjeplass er det all grunn til å være overlykkelig, men jeg tar gjerne «til takke med» fjerdeplassen.

Lars Frøsland:

– Jeg tror både Manchester City og Liverpool vinner på søndag, og dermed havner Liverpool på 4. plass. Samtidig føler jeg meg overhodet ikke trygg på at Liverpool ikke roter bort muligheten. Liverpool er jo kronisk ustabile mot antatt svakere motstand, men vi får håpe og tro at stundens alvor får frem det beste i Liverpool, som det gjorde mot West Ham.

Marius Rabben:

– Fjerdeplass. Jeg tror både Liverpool, Manchester City og Arsenal vinner, så da er det vinn eller forsvinn som gjelder. Jeg tar gjerne 4–0 igjen. En scoring innen tjue minutter eller halvtimen, så åpner Middlesbrough seg opp. Men jeg frykter en ny Southampton-kamp, der det vil gå lang tid før noe skjer.

– Har denne sesongen flere bananskall igjen? Jeg tror det blir fjerdeplass, men jeg kommer neppe til å ha mye negler igjen på fingertuppene søndag klokka 18.Arve Vassbotten

Hvordan bør Klopp sette opp laget?

Arve Vassbotten:

– Dersom Roberto Firmino blir klar til kampen, bør han gå inn for Origi, men ellers ser jeg ingen grunn til å endre på laget som startet mot West Ham. Daniel Sturridge viste da at han per nå står langt foran Origi i køen. Så Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Can, Wijnaldum, Lallana, Coutinho, Origi/Firmino og Sturridge er «mine»

UTSØKT PARTNER:
UTSØKT PARTNER:  Lars Frøsland ønsker seg Firmino inn i startoppstillingen dersom han blir spilleklar, og mener bevegelsesmønsteret hans vil gjøre ham til en utsøkt partner for Daniel Sturridge.

Lars Frøsland:

Dersom Firmino blir klar, mener jeg han bør erstatte Origi, fra Liverpool-laget som knuste Hammers forrige helg. Klopp bør fortsette med 4-4-2 diamant, med Can dypest og Wijnaldum og Lallana som indreløpere. Coutinho fortsetter som offensiv midtbane, mens Firmino og Sturridge plasseres på topp. Firminos bevegelsesmønster bør gjøre ham til en utsøkt partner for Sturridge, som er langt mindre bevegelig, og er mer avhengig av at andre skaper rom. Rommene Firmino skaper ved å strekke motstanders forsvar, er nært perfekt designet for Sturridge sine ferdigheter og instinkt.

Når Coutinho trekker dypere, som han ofte gjorde mot West Ham, blir Firmino i praksis en mellomromsspiller… Dersom Firmino ikke blir klar, mener jeg Origi bør beholde plassen i laget.

Mitt lag blir dermed slik:

Mignolet
Clyne, Matip, Lovren, Milner
Can
Lallana - Wijnaldum
Coutinho
Firmino - Sturridge

Marius Rabben:

Never change a winning team. Spesielt ikke med tanke på hvordan angrepsspillet fungerte mot West Ham. Sturridge fortjener helt klart å starte igjen, og dersom Firmino blir spilleklar, er det en strålende innbytter i andre omgang.

– Never change a winning team. Spesielt ikke med tanke på hvordan angrepsspillet fungerte mot West Ham.Marius Rabben
BREDDE:
BREDDE:  Arve Vassbotten etterlyser bredere stall neste sesong med spill i Europa, og sikter til at benken var for svak i kampen mot West Ham.

Hvor mye har det å si for Liverpool å havne topp fire?

Arve Vassbotten:

Betydningen er selvsagt enorm for klubben, for laget, for fansen og for alt som handler om Liverpool. På overgangsmarkedet vil det bety mer penger å rutte med, og muligheten til å hente et helt annet kaliber av spillere. Men samtidig må også bredden i troppen utvides med CL-spill, så det vil bli avveininger der i forhold til hvor mange topp, topp-spillere som kan hentes inn for dyre penger, og samtidig sikre at vi har en langt bredere stall enn nå. Benken sist med Lucas, Moreno, Alexander-Arnold, Grujic, Karius, Woodburn og Klavan, sier endel om manglene i troppen. Man vil nok se en ganske aktiv sommer fra Klopps side. Det ideelle ville selvsagt vært å kapre tredjeplassen, og allerede nå ha sikret en plass i gruppespillet, slik at man ikke har kvalifiseringen å tenke på også.

Lars Frøsland:

– Jeg pensjonerer ikke livsgnisten for all tid om det skulle bli 5. plass, men det blir en gedigen nedtur om Liverpool ikke spiller i Champions League neste sesong. CL betyr enormt mye, og en rekke av Liverpools utvalgte transfermål skal tilsynelatende kun være villige til å signere, dersom Liverpool havner blant de fire beste. CL-spill betyr også store penger, selv om det føles sekundært for en supporter.

Det viktigste er dog å føle på at Liverpool igjen er en del av eliten. Det å møte Europas gode selskap, ledet an av lag som Real Madrid, Bayern München, Barcelona og Juventus, er stort og skaper uforglemmelige minner. Og vi supportere lever av og for gode minner! Og fordi CL-spill er blitt så viktig, føles det å komme topp 4 nærmest som et trofé – og en storklubb som Liverpool trenger å feire litt av og til – som storklubbene gjør.

Marius Rabben:

Gitt at playoff-runden før gruppespillet går bra: Det er ekstremt viktig for å ta det neste steget, og ikke ende opp med en ned ny nedtur og en slags reprise av forrige sesong, med Europaliga nok en gang. Mer penger, nye spillere og alt som hører til er positivt. Og Liverpool vil endelig være en del av det gjeveste selskapet igjen. Det gjør mye med stemningen blant fansen og inngangen til neste sesong.

– Det å møte Europas gode selskap, ledet an av lag som Real Madrid, Bayern München, Barcelona og Juventus, er stort og skaper uforglemmelige minner. Og vi supportere lever av og for gode minner!Lars Frøsland

Har du innspill til journalisten?
[email protected]