– Travelt på behandlingsrommet for tiden

James Milner forteller at mange røde spillere sliter med småskader.

12. apr 2017 kl 00.20 Marius Rabben

Med en rekke normalt faste spillere utilgjengelig eller på benken fikk tenåringene Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold starte i lørdagens bortemøte med Stoke. Etter en svak Liverpool-omgang ble begge ofret for brasilianerne som kom inn og snudde kampen.

I likhet med Jürgen Klopp sier Milner, som bærer kapteinsbindet i Jordan Hendersons skadefravær, at lagets prestasjon før pause gjorde det ekstra vrient for ungguttene, ifølge Liverpool Echo.

– Vi hjalp dem ikke

– På dette stadiet av sesongen er enhver trepoenger viktig, spesielt etter å ha havnet under med 0–1. Vi spilte ikke bra i første omgang, og de to innbytterne utgjorde en enorm forskjell for oss.

– Det er ikke noe vondt ment om de unge guttene som startet kampen, vi sviktet dem nok som seniorer. Vi spilte ikke bra og hjalp dem ikke.

Byttene bidro sterkt til å gi gjestene overtaket etter sidebyttet. Philippe Coutinhos utlikning kom i det 70. minutt, og kun 126 sekunder senere hamret Roberto Firmino inn seiersmålet.

– Vi klarte å komme i gang i andre omgang, kunne ha scoret noen til, og Simon (Mignolet) gjorde to utrolige redninger på viktige tidspunkter i kampen, forklarer Milner.

Før kampen slet Coutinho med sykdom og raste ned i vekt. Klopp avslørte at 24-åringen hadde mistet tre kilo på tre dager. I tillegg startet Firmino på benken grunnet slitasje etter mange kamper.

I FULL TRENING:
I FULL TRENING:  Både Coutinho og Firmino, som har slitt med sykdom og småskader, trener som normalt inn mot West Bromwich-kampen.

Fra før var blant andre Adam Lallana ute, som sammen med Henderson fortsatt ikke var tilbake på fellestrening tirsdag. Emre Can, som har slitt med flere smeller de siste ukene, var heller ikke med på den første økta denne uka.

Sadio Mané mister som kjent resten av sesongen etter å ha vært gjennom en kneoperasjon i London tirsdag morgen.

– Behandlingsrommet er et travelt sted for øyeblikket, dessverre, fortsetter Milner, som skryter av bredden i laget.

– Må bare bite det i seg

– Vi beviste med seieren at stallen vår er bra. Brasilianerne går rundt med skader, Phil var syk nylig, vi hadde ikke sett ham på to dager, og så kommer han innpå og gjør det der. Roberto sliter med noen smeller.

– Det var bra det ikke var så mye vind, for jeg tror Phil ville blåst vekk. Han hadde gått mye ned i vekt. Jeg er kjempeglad på hans vegne. Dette viser bare hvor viktig han er for oss, viljen til å komme inn og gjøre det etter 48 vanskelige timer.

SCORET:
SCORET:  Coutinho var tre kilo lettere enn normalt grunnet sykdom da han ble historisk med sitt 30. mål i Premier League mot Stoke. Ingen brasilianere har flere.

– Vi har skader over hele linja. Det er den perioden av året, og man må bare bite det i seg og fortsette. Viljen er alltid der. Vi trenger egentlig bare den stabiliteten.

Snuoperasjonen i Stoke sørget for at Liverpool nå har plukket hele 18 poeng etter å ha ligget under denne sesongen. Det er mest i Premier League.

– At vi mangler lidenskap og en vilje til å vinne, holdningen av å slå tilbake, er noe som aldri kan brukes mot denne stallen. Vi har gjort det mange ganger, og den troa på å holde det gående og ta tre poeng er alltid til stede, sier visekapteinen.

– Topp fire er opp til oss

Nå gjenstår det seks ligarunder for Liverpool, som bekler tredjeplassen med flere spilte kamper enn lagene bak – Manchester City, Manchester United og Arsenal. Flere av topp-seks-lagene skal imidlertid møtes under innspurten, mens Liverpool møter lag fra åttendeplass og nedover.

– Posisjonen vår gjør at det er irrelevant hva andre lag tenker og gjør. Vi vet at så lenge vi gjør jobben i de gjenværende kampene, vil det være godt nok (for topp fire). Det er opp til oss selv, påpeker Milner.

Først ut er bortekampen mot West Bromwich kommende søndag. Liverpool slo dem 2–1 i høstkampen på Anfield, etter mål av Sadio Mané og Coutinho før pause og en redusering av Gareth McAuley ni minutter før slutt.

Avspark på The Hawthorns er klokka 14.30 norsk tid.

Videre venter Crystal Palace (h), Watford (b), Southampton (h), West Ham (b) og Middlesbrough (h) ut sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]