– Trenger en ny spiss, uansett hva det koster

John Aldridge er ikke i tvil om hvor mest penger bør brukes i sommerens transfervindu, og er lite imponert av Divock Origi.

9. mai 2017 kl 11.23 Arve Vassbotten

«Vi har en spiss i Divock Origi som ikke har skapt eller hatt en sjanse omtrent på fire kamper. Han ser ikke ut til å ha scoringer i seg for øyeblikket. Som spiss bekymrer man seg ikke om man bommer på sjanser, det plaget aldri meg fordi jeg visste at jeg ville score på den neste, men han får ingen sjanser og løpene hans mangler kvalitet», skriver den tidligere storscoreren i sin spalte i Liverpool Echo.

Han mener Sadio Mané, Roberto Firmino, Philippe Coutinho og Adam Lallana har kvaliteten til å matche de fleste andre lag, men at én ting mangler i dagens Liverpool-lag:

«Men de har en Aguero, Ibrahimovic, Harry Kane eller en Costa framme. Det er grunnen til at vi sliter med å få ballen over linja. Slike spillere gir deg noe når du trenger det. De når et innlegg, eller skaper noe ut av ingenting, slik som Luis Suarez pleide å gjøre for oss. Vi har ikke noen spiller som kan gjøre det for øyeblikket», mener han.

Origi uten utvikling

«Sturridge kom inn og gjorde det nesten, vi vet han har det i seg når han er i form. Det har ikke skjedd med Origi, selv om han ser ut til å ha alle attributtene. Han er rask, han er sterk, han burde vært bedre i lufta. Han har ikke utviklet seg siden forrige sesong, da han spilte sin beste fotball i karrieren før skaden mot Everton. Han er fortsatt ung, men han må vise mer og være en trussel», mener Aldridge.

«Mer enn noe annet trenger vi en spiss i sommer uansett hva det koster, med stor tilstedeværelse, som kan holde på ballen og gå på innlegg», slår han fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]