Tror 2017-18 blir svært krevende

Adam Lallana forventer et knalltøft kamp-program neste sesong.

9. jun 2017 kl 20.11 Einar Kvande

Liverpool skal igjen spille Europacup kommende sesong, og i tillegg kan Lallana bli involvert i så mange som 11 landskamper foran VM i Russland.

– Kommende sesong vil bli veldig krevende, ikke minst med tanke på at det venter et VM-sluttspill etter at sesongen er over, siteres Lallana av Express.

– Med min spillestil, preget av høy intensitet og masse løping og jobbing, må jeg være forsiktig og forsøke å beskytte meg mot skader. Jeg mener jeg er blitt bedre til det nå som jeg er blitt mer erfaren, fortsetter Liverpools duracellkanin.

– Mitt spill har bare utviklet seg på denne måten de siste 4-5 årene. Det har selvsagt også sammenheng med managerne jeg har spilt under. Men jeg elsker å jobbe hardt, løpe og vinne ballen tilbake.

– Dette ble innprentet i meg under Mauricio Pochettino i Southampton, og jeg har bare utviklet det videre under hver manager jeg har jobbet under. Engelske fans elsker dette. Anfield-publikummet elsker dette. Spillere som jobber hardt. Men du må være god teknisk også, i tillegg til at du må ha et sluttprodukt.

– På dette nivået må du ha selvtillit og tro på egne ferdigheter. Jeg må sette meg selv et mål om å være en nøkkelspiller både på klubb- og landslag frem mot VM.

Fleksibel

Lallana er en fleksibel spiller, som kan brukes både på høyrevingen, venstrevingen, som indreløper eller som sentral midtbanespiller.

– Jeg føler jeg er blitt mer og mer en sentral midtbanespiller, og da får jeg også se mye mer til ballen og kan påvirke spillet litt mer, slik jeg gjorde forrige sesong. Men det er en av mine styrker at jeg kan spille i flere ulike posisjoner. Det er selvsagt en stor fordel for meg.

Lallana er meget god på små flater og i trengte posisjoner.

– Jeg har alltid hatt evnen til å spille meg ut av slik situasjoner. Folk bemerket det hele tiden fra ung alder av, at jeg var god på små flater. Jeg har alltid blitt oppmuntret til å spille på begge sider, både venstre og høyre, og på små flater. Det betyr at jeg er i stand til å bruke begge føttene. Det er til stor hjelp i trengte situasjoner at jeg kan gå til begge sider.

I morgen spiller Lallana VM-kvalifiseringskamp for England, mot Skottland på Hampden Park i Glasgow. En kamp som har avspark klokken 18.00, og som blir sendt direkte på MAX og Eurosport Player.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]