Tror Anfield blir avgjørende

Jürgen Klopp tror Anfield vil kunne bli avgjørende i lørdagens derby.

31. mar 2017 kl 20.43 Arild Skjæveland

Kl. 13.30 er det klart for det andre Merseyside-derbyet på Anfield under Jürgen Klopp. Da lagene møttes på samme bane forrige sesong vant rødtrøyene hele 4-0, på en bane hvor Everton ikke har vunnet siden 1999.

Etter at Liverpool også slo Everton like før jul, er Klopp den første manageren i klubbens historie som har vunnet sine to første derby, ifølge Liverpool Echo.

FORRIGE SESONG:
FORRIGE SESONG:  Da lagene møttes på Anfield forrige sesong endte det veldig godt for de røde.

– Everton er et godt lag. De har vært i god form, og det er ikke mange kamper de har tapt de siste månedene. De er nok nære der de ønsker å være, og det er ikke noe vi kan ignorere. Kampen er veldig viktig for begge lag. Ikke bare fordi det er et lokaloppgjør, men fordi det er press på begge lag, sier tyskeren til Echo.

Anfield-effekten

– De har så klart selvtillit, men vi er Liverpool, og vi spiller på Anfield. Ingen bør undervurdere kraften av Anfield.

– Hver gang vi spiller der må vi lage en spesiell atmosfære. Det er på vår bane.

Klopp mener han forstår betydningen av lokaloppgjør.

– To store klubber i én by. Det er ikke mange byer i verden som har to klubber med slik størrelse og betydning. Dette er kampene du alltid ser frem til.

– Kanskje er jeg et geni når det kommer til å forstå lokaloppgjør. Jeg trengte ikke et sekund for å forstå hvor viktig denne kampen er. Det er min tredje mot Everton, og det er det øyeblikket da verden rundt deg settes på pause i 90 minutter. Vi vet alle at fotball ikke er det viktigste i verden, men i noen øyeblikk kan vi like å tenke at den er det.

PÅ TRENINGSFELTET:
PÅ TRENINGSFELTET:  Jürgen Klopp på treningsfeltet på torsdag.

Må stoppe Lukaku

Romelu Lukaku er Premier Leagues toppscorer, og må stoppes på lørdag. Han har fem mål på 12 kamper mot Liverpool i sin karriere - og er i kjempeform med 12 ligamål på 12 kamper siden lagene møttes sist.

– Selvsagt liker jeg ham. Han er en veldig god spiss. Folk spekulerer i hva han vil koste på overgangsmarkedet, men det er ikke noe vi tenker på. Jeg liker mange spillere jeg aldri har jobbet med.

– Han er tøff å forsvare seg mot, og vi må gi ham all vår respekt. Men spisser må få støtte og baller å jobbe med, og jeg tenker på hvordan det kan unngås.

Selvtillit

– Da vi analyserte dem, kunne jeg se at de har selvtillit, men jeg kan ikke komme på en eneste grunn til at vi ikke skulle ha det, sier Klopp.

– Vi må være klare til å gjøre de riktige tingene på riktig tidspunkt. Være aggressive, men ikke for aggressive, og slåss for alt. Vi må gjøre alt for å glede supporterne våre. Jeg elsker lokaloppgjør, og synes seieren på Goodison var velfortjent. Jeg husker at min kollega (Ronald Koeman) så annerledes på det.

– I mine to andre lokaloppgjør her har vi alltid tatt de riktige valgene. Vi var aggressive, men ikke for aggressive, og det er veldig viktig. Vi vet hva vi kan forvente fra denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]