– Tror fortsatt på topp fire

Pål Christian Møller innrømmer at han kom kraftig ned på jorda igjen i løpet av januar, men supporterklubbens formann tror fortsatt at Liverpool ender blant topp fire denne sesongen.

20. feb 2017 kl 20.23 Einar Kvande

To tredjedeler av sesongen er unnagjort, og Liverpool ligger på femteplass i Premier League foran de 13 siste ligakampene.

– Forventningene til laget steg i takt med de gode resultatene i høst, så det er klart at starten på 2017 var skuffende. Vi kom kraftig ned på jorda igjen i januar. Alt gikk liksom den veien høna sparker på en gang, sier Møller og tenker på exit i de to hjemlige cupene samt svake resultater i Premier League.

Supporterklubbens leder velger likevel å være optimist foran sesonginnspurten.

– Selvsagt var det bittert å ryke ut av ligacupen i semifinalen, men vi må se dette i perspektiv. Ser vi bort fra Manchester United, var det ingen av de andre toppklubbene som kom like langt som oss. Så vi må ikke overdrive dette semifinaletapet.

– Vi må også huske på at vi i løpet av den siste halvannen måneden har slått Manchester City og Tottenham, og spilt uavgjort mot Manchester United og Chelsea. Det er veldig positivt at vi får så gode resultater mot toppklubbene.

– Så selv om vi resultatmessig har slitt litt på nyåret, er det bedre med noen blemmer mot bunnlag enn at vi taper mot toppklubbene.

– Totalt sett synes jeg vi skal være fornøyd med sesongen så langt. Den har vært et klart fremskritt fra forrige sesong ser vi isolert på Premier League. Vi har faktisk ikke tapt mot noen av lagene på øverste halvdel av tabellen, og det er tross alt bedre med feilskjær mot lag på nedre halvdel av tabellen enn mot lag som vi konkurrerer om topplassene med.

Tilbake på vinnersporet

Etter den sterke 2-0 seieren over Tottenham føler Møller at Liverpool er tilbake på vinnersporet igjen.

– Jeg tror dette vil bidra til at spillerne finner selvtilliten, og at spillet begynner å flyte igjen. Jeg er derfor optimist med tanke på resten av sesongen.

Møller innrømmer dog at laget virker litt sårbart for skader.

– Vi er veldig godt besatt frem til spiller 11-12-13, men får vi mer enn 2-3 skader på sentrale spillere så sliter vi. Dersom vi må bruke 3-4 unge og uerfarne spillere samtidig, så holder ikke disse samme nivå som de beste, og dermed går det også ut over resultatene.

– Ungguttene er rett og slett ikke klare for dette nivået ennå. Derfor er vi avhengige av at sentrale spillere holder seg skadefrie. Vi så hvor sårbare vi var da Mané var opptatt med Afrikamesterskapet, samtidig som vi hadde problemer på stopperplass. Dette er en forklaring, men ingen unnskyldning.

– Klubben var rett og slett ikke flink nok til å finne erstattere sist sommer, og jeg ble overrasket over at det ikke ble handlet i januar. Men vi får tro på Klopp når han sier at spillerne han ville ha ikke var tilgjengelige. Etter min mening ble den største feilen begått sist sommer. Da skulle vi ha styrket stallen enda mer. Vi solgte tross alt spillere for mer enn vi handlet inn for.

NY GIV
NY GIV  Seieren over Tottenham var en skikkelig vitamininnsprøyting både for Liverpool-spillerne og Pål Christian Møller.

En nedadgående formkurve for spillere som Origi og Sturridge har heller ikke hjulpet på situasjonen, mener Møller.

– Det virker som de to rett og slett mangler selvtillit, og når de har kommet innpå har dårlig spill ført til at de har fått enda færre sjanser. De to er inne i en ond sirkel.

– På midtstopperplass har vi blitt nødt til å benytte ulike kombinasjoner, noe som aldri er ideelt, og vi har også vært gjennom et keeperbytte. Dette er posisjoner som må styrkes til sommeren.

Liverpool har noe å revansjere på King Power Stadium

Seieren over Spurs ga alle røde et løft, og Møller tror på nye poeng mot Leicester mandag om en uke.

– Vi har alle det sure tapet for Leicester på bortebane i fjor friskt i minne. Selv om Liverpool liker seg best mot lag som spiller offensiv fotball, tror jeg på seier i Leicester denne gangen. Vi bør ha gode muligheter, selv om Leicester nå kjemper desperat for unngå nedrykk.

– Jeg er fortsatt sterk i troen på at Liverpool skal klare å kapre en plass blant topp fire, selv om vi ikke har råd til særlig mange feilskjær fra nå av og ut sesongen. De andre toppklubbene vinner jo nesten hele tiden, så det blir et tøft race.

– Man er aldri glad over å ryke ut av cupene, og man skal være forsiktig med å si at noe slikt er en «blessing in disguise», men Liverpool har en klar fordel av at de skal spille færre kamper enn de andre toppklubbene utover våren. Jeg håper at et tett kamp-program skal føre til at et par av de andre toppklubbene går på noen feilskjær.

– Chelsea er nok for langt foran. Det er nok umulig for noen av de andre å ta igjen dem. Men kampen om plassene bak Chelsea blir utrolig spennende. Klarer vi en plass blant topp fire, skal vi være utrolig godt fornøyd med sesongen. Det vil i så fall være et klart fremskritt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]