– Tror ikke Anfield er ferdig utbygd

Ian Ayre snakker ikke lenger på vegne av Liverpool FC, men tror ikke Anfield er ferdig utbygd.

26. apr 2017 kl 19.54 Arild Skjæveland

I februar var Ian Ayre ferdig som daglig leder i Liverpool FC. Han bli nå sjef i 1860 München. I kveld har han vært tilstede på en forelesning for Liverpool John Moores University i St. George’s Hall, hvor han svarte på spørsmål.

Tror ikke Anfield er ferdig utbygd

– Jeg kan ikke lenger snakke på vegne av LFC, men det jeg vet er at Liverpool har store målsetninger, og de er fokusert på dem. Personlig tror jeg ikke jobben der (på Anfield) er ferdig, sier Ayre ifølge Liverpool Echo.

Om eierne

– I Liverpool er jeg glad for å si at det er eiere som forstår klubben og samfunnet. Det å bli på Anfield var en stor avgjørelse for klubben. For meg er det valget åpenbart, og en avgjørelse som hjelper klubben og området Anfield. Området trenger både klubben og det den bringer til området.

Hvorfor Liverpool ikke kjøpte Sanchez

– Det du må forstå, er at du aldri har full kontroll når du kjøper og selger. Det ble skrevet mye om vår interesse i Alexis Sanchez, og at en avtale var i boks. Den eneste grunnen til at den ikke var det, var at spilleren og hans kone ønsket å bo i London. Vi kunne ikke flytte fotballklubben til London dessverre.

TIL LONDON:
TIL LONDON:  Alexis Sanchez og kona ville bare til London, ifølge Ian Ayre.
Om Dele Alli

– Med Alli, så var det interesse for spilleren, men det kom til krav som på det tidspunktet ikke matchet hva han hadde oppnådd. Vi følte ikke at spilleren oppfylte de kravene. Det er lett å sitte og se på hva du kunne ha kjøpt, men hvor mange spillere kan du si det motsatte om?

Vanskeligste salget

– Det vanskeligste må være Suarez, fordi ingen ønsket å selge ham, og midt i prosessen bet han noen i VM. Jeg husker at noen ringte meg etter den kampen, og sa: «min venn, han har bitt noen. Hvordan kan dette være prisen hans?». Jeg svarte: «Han hadde allerede bitt noen da du først la inn bud».

Kamera på Anfield

– Kvaliteten på TV er fra en helt annen verden fra de tidlige dagene med Match of the Day. Direktesendte kamper på Anfield dekkes nå av 32 kamera - tilgjengelig i 4K og HD, sendt til hele verden.

Agenter styrer fotballen

– Folk tror det er managere eller eierne som kontrollerer fotball. Andre tror FIFA, FA eller Premier League. Jeg mener spillere og deres agenter har størst kontroll. Som narkolangere kontrollerer de markedet. Det finnes ingen prisliste eller markedspris. Det er tilbud og etterspørsel, og agentene kjører prisene opp.

– Etter min erfaring vil en spiller eller agent bestemme at en spiller bør ønske seg en overgang. Agenten prøver å matche spilleren med interesse fra en annen klubb. Kanskje en nøye planlagt historie i media. Vi ser spekulative historier i i media, som er viktig her. Alle leser det, og ønsker å tro på det. Agenten skaper et behov for sin klient.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]