Tror på mer enn 60.000 på Anfield

En utbygging av Anfield Road End vil kunne øke kapasiteten opp til 62.000 på Anfield, mener Alex Miller.

15. mar 2017 kl 19.10 Arild Skjæveland

Journalist Alex Miller har fingeren på pulsen når det kommer til Liverpool FC, finanser og stadionsaken. Vi har tatt en prat med han om den mulige utbyggingen av Anfield Road End.

TROR PÅ UTBYGGING:
TROR PÅ UTBYGGING:  Alex Miller, her med John Barnes, tror en utbygging vil ta Anfield til nær 62.000 tilskuere.

Utbygging av Anfield Road End blir omtalt som «byggetrinn to». I 2014 gikk klubben ut med planene, der «byggetrinn en» var Main Stand. Siden april 2014 har en hatt byggetillatelse, for en bygging som tar tribunens nåværende kapasitet på 9074 seter til 13.860 - og dermed Anfield på 58.800 totalt. Miller mener klubben nå planlegger å bygge større.

– Jeg har blitt fortalt at klubben realistisk tror de vil kunne få en totaltkapasitet på 61-62.000 fra nye Anfield Road End. Det tallet er noe høyere enn de første estimatene, som var opp mot 60.000, sier Miller til liverpool.no.

PLANENE:
PLANENE:  De første planene, som kom i 2014.

– Det at Everton også planlegger nytt stadion vil nok ha en effekt. Liverpool vil ikke la seg bli satt i skyggen av dem. Det er vanskelig å si når noe sånt vil starte. En ny byggingstillatelse vil ikke bli noe problem, men mye avhenger av om klubben er vil la noen komme inn og investere i en minoritetsandel i klubben. Min personlige mening er at noe sånt ville satt fart på prosessen, sier Miller.

Byggetillatelsen for de første planene for «byggetrinn to» går ut i september 2017, så klubben må legge frem mer detaljerte planer i en ny søknad innen den datoen. Dersom Liverpool legger inn en slik søknad, har de to år på seg til å starte byggingen - så byggarbeidet må være oppstartet senest mot slutten av 2019.

Det har blitt anslått at det vil ta omtrent to år å fullføre en renovering av Anfield Road End. I de opprinnelige planene skal også denne tribunen få tre seksjoner, i lignende design og høyde som nye Main Stand.

PLANENE:
PLANENE:  De første tegningene, som kom i 2014.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]