Trues med søksmål

Premier League har allerede straffet Liverpool knallhardt for å ha brutt reglene. Nå vil spillerens foreldre gå til sak.

6. apr 2017 kl 11.22 Arild Skjæveland

Onsdag ble det klart at Premier League straffer Liverpool med overgangsnekt for britiske akademispillere frem til mars neste år. Om Liverpool bryter reglementet igjen innen 2020, vil det bety nok et år med overgangsnekt.

Spillere som Raheem Sterling, Jordon Ibe og Sheyi Ojo er alle unggutter som kom til LFC fra andre engelske klubber. Fra det markedet må Liverpool stå på utsiden det neste året.

Liverpool har akseptert sin straff, og innrømmet at de tok ulovlig kontakt med den 12 år gamle Stoke-spilleren.

Klubben er blitt funnet skyldig i brudd på Premier League-regel 299.1, som sier at "ingen klubber skal lokke eller forsøke å lokke en akademispiller til klubben ved å tilby ham, eller personer som står ham nær, noen form for fordeler eller belønning."

I dette tilfellet ble den unge spillerens skolegang betalt av Stoke, og det ble hevdet at Liverpool hadde tilbudt seg å fortsette denne ordningen frem til gutten fylte 16 år. Men endringer i regelverket gjorde dette ulovlig.

Nå har guttens foreldre engasjert advokater for å gå til sak mot Liverpool. De står med tusenvis av pund i gjeld på grunn av ubetalte skolepenger fra Liverpool, skriver Ben Rumsby i the Telegraph.

Spilleren kan heller ikke gå til et nytt akademi før Stoke har fått betalt nær 50.000 pund i kompensasjon.

Advokat Darren Gray i Clear Commercial representerer familien.

– Det er andre anklager fra familien som ikke har blitt sett på av Premier League eller Liverpool FC, og vi ser på om vi skal gå videre med det, sier han til Telegraph.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]