Før kamp i motstanderleiren:– Tynt i rekkene uten Sakho

35-åring og tidligere Liverpool-høyreback kjemper om den siste stopperplassen.

20. apr 2017 kl 10.37 Arve Corneliussen

– Jeg var faktisk skeptisk da Sakho kom. Han hadde ikke spilt så mye i Liverpool, men han har vist seg å være den tryggheten vi trengte i forsvar. Han har gitt oss mer ro med ballen i bakre rekker, og vært veldig god i posisjoneringen. Det er veldig synd at han ikke kan spille, for det begynner å bli tynt i rekkene nå, sier Øystein Orheim, redaktør for Ørneblikket, Crystal Palaces medlemsblad.

Mamadou Sakho kan som kjent ikke spille grunnet utlånsreglementet i Premier League. Scott Dann er uaktuell grunnet skade, mens Sam Allardyce kom med gode nyheter på torsdagens pressekonferanse – James Tomkins er tilbake.

Dermed er det usikkert om 35 år gamle Damien Delaney eller tidligere Liverpool-høyreback Martin Kelly får tillit ved siden av Tomkins.

– Å få Tomkins tilbake er viktig. Jeg tipper han vil ta plassen til Kelly, slik at Tomkins og Delaney blir stopperparet. Samtidig kan det godt tenkes at Delaney må vike, fordi Sam Allardyce ser ut til å foretrekke andre spillertyper enn de klassiske krigerne, spekulerer Orheim.

Kelly imponerer

Dersom Allardyce velger Delaney, er det nettopp en rutinert kriger Liverpool må spille seg rundt.

– Han er en ekte, god gammel kriger som spiller med hjertet utenpå drakten. Han spiller på det enkle, men mangler en del på fart og det taktiske. Han er ikke den personen jeg ville forsøkt å filme mot for å si det sånn, sier Ørneblikket-redaktøren.

Martin Kelly har på sin side nylig blitt trukket inn i midtforsvaret, og Orheim forteller at han er i ferd med å vinne tilbake fansens tillit.

– Forrige sesong var det mange som avskrev Kelly. Han har spilt en del venstreback, og vært direkte dårlig. Egentlig ble han glemt av supporterne, men er faktisk en av dem som har blomstret under Allardyce. Spesielt i seieren mot Arsenal, hvor han spilte til en tier på min børs. Han har fått en klarere rolle og enkle beskjeder, og har fungert veldig godt som vikar i midtforsvaret, mener han.

Foran stopperne kommer den serbiske vaktbikkjen Luka Milivojevic til å starte. Orheim mener han er en del av forklaringen på hvordan søndagens motstander har kommet seg opp fra nedrykksplassene.

– Han har rett og slett vært strålende. Vi får se hva Allardyce velger mot Liverpool, for det kan være han kan bli så dyp at han nesten blir som en tredje midtstopper.

I forsvaret finner vi også det Orheim plukker frem som lagets svakhet.

– Vi slipper ofte til altfor enkle mål. Som mot Leicester sist, da de scoret via et langt innkast. Vi gjør enkle, dumme feil som går på konsentrasjonssvikt. Mot Chelsea var det for eksempel full konsentrasjon hele kampen, og da holdt det inn.

STRAFFE:
STRAFFE:  Luka Milivojevic scoret 3-0-målet på straffe mot Arsenal. Serberen ble hentet for £8M fra Olympiakos i januar, og har siden startet åtte ligakamper for ørnene.

Kontringer

Redaktøren forventer at Crystal Palace vil lygge dypt og satse på kontringer, noe som har vært melodien i de siste kampene mot topplagene. For eksempel hadde de bare 27 prosent ballbesittelse i seieren borte mot Chelsea, ifølge statistikk fra Premierleague.com.

– Jeg både håper og forventer at Liverpool vil ha mye ball. Vi spiller best i slike kamper, der vi kan ligge trygt i forsvar og angripe med kjappe kontringer. Fremme har vi mye fart, så det passer oss bra, sier Orheim.

Inntil Chelsea-kampen hadde ikke ørnene vunnet noen kamper mot topp-seks-lagene. Plutselig har de vunnet to på rad.

– Vi har spilt overraskende bra i de kampene. Mot Arsenal hadde vi faktisk en del ballbesittelse, vi var trygge, konsentrerte, og alle løpene var helhjertede. Det er fint lite primadonna-nykker hos spillerne, og det er slik det skal være.

Jurgen Klopp skrøt av motstanderens angrepsrekke på pressekonferansen. Det gjør også Orheim, noe som bidrar til optimisme foran oppgjøret.

– Townsend og Zaha kan løpe fra de fleste. I tillegg er Benteke veldig viktig for måten vi spiller på. Vi er kjente for vingspillet vårt, og Benteke omsetter sjansene når innleggene er gode nok.

Likevel synes han ikke at Benteke har vært et knallkjøp.

– Han fungerer helt greit. Han scorer jevnt og trutt, men han er jo ikke den spissen som jobber mest. Han blir aldri benket for å si det sånn, selv om han kanskje burde ha blitt det noen ganger.

Zaha blomstrer

De to foregående sesongene har Wilfried Zaha seks mål og tre målgivende på totalt 53 ligastarter. Denne sesongen har han seks mål og ni målgivende på 28 starter.

– Han har vokst opp. Det er slutt på kjeftingen og klagingen – han virker litt mer fokusert. Han jobber mer, og står 90 minutter veldig bra nå. Når han har dagen er det bare til å ønske motstanderens back lykke til.

MÅLGIVENDE:
MÅLGIVENDE:  Bare Kevin De Bruyne, Christian Eriksen og Gylfi Sigurdsson slår Wilfried Zahas ni målgivende pasninger i Premier League denne sesongen. To av dem kom mot Arsenal.

Videre innrømmer Orheim at Zaha kan være noe ustabil, men at han også der har forbedret seg.

– De gode dagene kommer oftere og oftere nå. Etter han kom tilbake fra Afrikamesterskapet har han stort sett vært strålende. Det begynner å bli lenge siden sist han hadde en svak kamp nå.

Før søndagens kamp har Crystal Palace sju poeng ned til Swansea på 18. plass, og i tillegg en kamp mindre spilt. Redaktøren er ikke kjepphøy av den grunn.

– Vi er absolutt ikke trygge. Jeg slapper ikke av før vi det er matematisk bevist at vi holder oss. Liverpool kommer derfor til å møte et lag som kjemper som et nedrykkstruet lag. Vår fordel er at dette er en kamp vi ikke skal vinne – derfor slapper vi av i hodet, men ikke i beina. Nettopp det slo veldig positivt ut mot Chelsea og Arsenal.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]