U23-laget er sikret minst tredjeplass

Liverpool U23 må vinne kveldens kamp mot Manchester City for å ha sjanse til ta andreplassen i Premier League 2.

24. apr 2017 kl 11.51 Einar Kvande

City innehar andreplassen, når lagene har to kamper igjen å spille, og ligger fem poeng foran Liverpool.

I kveld møtes de to rivalene til duell på Prenton Park, og det kan tale til Liverpools fordel at Citys juniorlag samtidig skal spille finale i FA Youth Cup mot Chelsea på Stamford Bridge.

– City er plassen foran oss på tabellen i Premier League 2. De er et godt lag, med veldig gode spillere. De siste par sesongene har det vært noen veldig underholdende kamper mot dem, sier manager for Liverpool U23, Mike Garrity, til Liverpoolfc.com.

– Vi må spille opp mot vårt beste. Vi har også gode spillere, som ser frem til kampen. Vi vet vi må levere varene mot et lag som Manchester City. Det er viktig å ta vare på sjansene man får mot dem.

– Vi må sørge for at City ikke finner rytmen sin, for de er vanskelige å stoppe når de gjør det. Vi må spille med høy intensitet, og vise våre kvaliteter når vi får tak i ballen. Det er viktig at vi forsvarer oss godt.

City er det eneste laget som har en teoretisk mulighet til å ta igjen ligaleder Everton. Liverpool U23 møter nettopp Everton på Goodison Park i siste kamp for sesongen, 8. mai.

– Vi har to vanskelige, men flotte kamper igjen. Vi må avslutte så sterkt som mulig, sier Garrity.

– Når mine spillere drar på seg den røde drakta, vet de at de vil bli fulgt med argusøyne. Jürgen Klopp ser alle våre kamper, og spillerne vet at de må ta vare på mulighetene de får.

Et stort talent

En av spillerne som kan få vist seg frem i kveld er Rhian Brewster, som satt på benken for førstelaget mot Crystal Palace i går. Han spilte U16-fotball for bare ett år siden, men har klart seg bra både på U18- og U23-laget denne sesongen.

– Rhian er en flott type, med en fantastisk personlighet. Han har akkurat fylt 17 år. Jeg var henrykt da han scoret og noterte seg for to målgivende pasninger i vår forrie kamp mot Leicester City. Han gjør det bra, slår Garrity fast.

– Han har et enormt potensial. Han må bare fortsette å jobbe hardt på treningsfeltet, lytte til trenerne og støtten han får. Han er en spennende spiller, som jeg er sikker på at Liverpool-fansen vil få se mer til i fremtiden om han fortsetter som han stemner.

– Det fine med Rhian er at han har hodet på riktig plass. Han ser ikke for langt fremover. Han er veldig jordnær, og har en familie som sørger for at han beholder beina godt plantet på bakken.

– Utviklingen hans er fin. Han er klar over at han har en hard jobb foran seg, men etter at han tok steget opp fra U18 til U23, har vi vært veldig godt fornøyd med ham, avslutter Garrity.

Liverpool U23 v Manchester City U23 i Premier League 2 spilles på Prenton Park, og har avspark klokken 20.00 i kveld. Du kan se hele kampen direkte på LFCTV og LFCTV GO, hvor sendingen starter klokken 19.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]