Liverpool U23 snudde 0-2 til 3-2 mot Tottenham

Liverpool U23 kom under 0-2 på Anfield mot Spurs, men scoringer av Harry Wilson (straffe), Sheyi Ojo og Kevin Stewart ordnet hjemmeseier.

5. feb 2017 kl 13.57 Torbjørn Flatin

Sluttrapport: Trener Mike Garrity justerte litt på formasjonen i pausen og fikk Brewster og Ojo lenger fram og med Woodburn og Wilson til å spille opp, noe som presset Tottenham umiddelbart bakover. De fikk belønning i form at en fin scoring av Sheyi Ojo, men selv om de røde var fortsatt spillemessig best kom sjansene sjeldnere og en ante et uavgjort resultat. Helt til Liverpool fikk uttelling på flere gode cornere da Kevin Stewart kontant headet inn et innlegg fra Trent Alexander-Arnold. 0-2 var snudd til 3-2. Alexander-Arnold var meget bra på høyrebacken, og med unntak av en stor feil var Joe Gomez sterk som midtstopper. Pluss også til den unge polske keeperen Kamil Grabara. Fremover har Liverpool spennende spillere som Ojo, Wilson, Woodburn og Brewster, rutinert assistert av Stewart.

90.min:
Muscat ut og Goodard inn for Tottenham.

83.min:
Virtue ut og Jordan Williams inn for Liverpool.

82.min: 3-2 STEWART - Et lignende cornertrekk som skapte sjansen hvor ballen gikk i stolpen, da Wilson spiller til Alexander-Arnold. Det harde og presise innlegget fra høyrebacken blir stanget kontant inn av Kevin Stewart.

78.min:
Gult også for Kevin Stewart, mot sin gamle klubb, for en sen takling.

74.min:
Innbytter Marsh hos Spurs får gult for en stygg takling av Virtue.

71.min:
Walker-Peters blåser forbi back-kollega Randall og det må en meget bra takling fra Joe Gomez til for å hindre scoring fra gjestene da det sentres tilbake fra dødlinjen.

68.min:
Kevin Stewart drar til på halv volley fra 25 meter, og ballen fyker like utenfor det høyre krysset. Meget godt forsøk.

59.min:
Pritchard inn for Edwards hos Tottenham.

56.min:
Marsh inn for Miller hos Tottenham.

56.min:
17-årige Woodburn spiller fram jevngamle Brewster, som løper fra Spurs-forsvaret før han avslutter nokså vilt over fra litt skrått hold. Liverpool spiller 4-4-2 etter pause med Wilson og Brewster framme og Woodburn og Ojo på sidene, og de har dominert i 2.omgang.

52.min:
Liverpool er nærme å ta ledelsen to ganger i løpet av noen sekunder. Først spiller Brewster fram Wilson sentralt, men waliseren får for en sjelden gangs skyld ikke skikkelig treff med venstrefoten og keeper kan redde ut til corner. På hjørnesparket, spiller Wilson ut til Alexander-Arnold som slår langt mot bortre stolpe, og headingen tilbake ender opp i stolpen til Spurs.

2-2:
2-2:  Sheyi Ojo har bent ballen inn i det borte hjørnet.

47.min: 2-2 OJO - Ojo var på banen ja! Denne gangen ute på høyrekanten, vender han innover og "kjæler" ballen inn i det bortre hjørnet. En scoring lik den han hadde mot Exeter forrige sesong, for de som husker det.

46.min:
Lagene er på banen igjen, inkludert Sheyi Ojo for Liverpool. De røde ungdommene angriper mot The Kop etter pause.

En ganske artig 1.omgang, som har vært åpen og med gode enkeltspillere på begge lag. Spurs var effektive som utnyttet svakt forsvarsspill hos Liverpool et par ganger, men de røde reduserte fortjent med nok en scoring fra kapteinen Harry Wilson fra straffemerket. Trent Alexander-Arnold har vært utmerket som offensiv høyreback. Offensivt har 17-åringene Woodburn og Brewster glimtet til, mens farligst har det gjerne blitt når den noe eldre Sheyi Ojo har kunne utfordre fra venstrekanten. Ojo fikk en trykk i kneet mot slutten av omgangen og en får bare håpe at han også er klar til de siste 45 minuttene. Vi ser uansett frem til 2.omgang.

45.min:
Sheyi Ojo sklir og synes å få en vridning i det venstre kneet, men går av banen ved egen hjelp. Han kommer også tilbake på banen og prøver umiddelbart en forsering, selv om han skjærer en og annen grimase.

40.min:
Liverpool får frispark fra 20 meter. Ben Woodburn får ballen over muren og på mål, men keeper redder det ikke alt for harde skuddet i full strekk.

1-2:
1-2:  Dødballekspert Harry Wilson reduserer på straffespark.

27.min: 1-2 WILSON - Dommeren peker på straffemerket etter at Alexander-Arnold blir felt. Harry Wilson er som vanlig meg sikker eksekutør.

25.min: 0-2 MILLER - Gomez ikke like overlegen denne gangen, da han mister ballen på egen halvdel. Ved andre skuddforsøk kan Will Miller sende ballen i nettet.

22.min:
Den store spissen Tracey får plutselig mye plass alene med Joe Gomez, men Liverpools stopper rydder overlegent opp.

20.min:
God forsering og hardt skudd fra Alexander-Arnold, men nokså rett på keeper.

18.min: 0-1 EDWARDS - Gjestene tar ledelsen da Marcus Edwards får en pasning inne i feltet til Liverpool, skaffer seg plass og setter ballen pent inn i hjørnet med venstrefoten.

13.min:
Tracey skyter hardt for Tottenham fra utenfor hjørnet av 16-meteren, men Liverpools polske keeper Grabara er med på notene.