Ungt helrødt lag

Bare to lag har spilt med et yngre lag enn de 26 år i gjennomsnitt som Liverpools startoppstilling kan vise til denne sesongen.

23. mar 2017 kl 21.26 Torbjørn Flatin

Det er heller ikke slik at Jürgen Klopp har benyttet en rekke unggutter i Premier League denne sesongen, det har heller skjedd i ligacup og FA-Cup.

Nå skal det sies at unge spillere som Ejaria, Stewart, Woodburn og Grüjic kun har innbytter i ligaen, mens 18 år gamle Trent Alexander-Arnold har startet en kamp.

For øvrig har Klopp hatt mulighet til å bruke et toppet lag i en sesong hvor de røde er utenfor Europa. 23 spillere totalt er også nokså lite i dagens toppfotball. I Premier League er det for eksempel bare Chelsea med 21 og West Bromwich med 22 som har benyttet færre spillere.

Liverpool har tre spillere som har passert de tretti, med Ragnar Klavan (31) som litt eldre enn James Milner og Lucas Leiva. Vi snakker hele tiden om de 23 som har vært på banen i Premier League denne sesongen.

Under 20 er årets kometer Trent Alexander-Arnold (18), Ovie Ejaria (19) og ikke minst Ben Woodburn (17) som ble tidenes yngste målscorer for Liverpool FC, om det så var i ligacupen.

Tottenham har det yngste laget i Premier League, en klubb som blir sammenlignet med Liverpool i måten en bygger opp sin spillerstall på. Nummer to på listen er Southampton, og ikke minst på Anfield har man nytt godt av den evnen man har i sør til å få fram unge og lovende spillere. Mannskapet til Jürgen Klopp er så siste lag på ballen, og med en ung base det kan bygges videre på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]