«Utilgivelig å kaste bort denne sjansen»

James Pearce i Echo mener det vil være utilgivelig om Liverpool ikke tar vare på denne muligheten.

29. apr 2017 kl 10.53 Arild Skjæveland

Liverpool FC-korrespondent James Pearce i Liverpool Echo skriver i sin spalte at alt annet enn seier på Vicarage Road vil være katastrofe for de røde.

«Når Liverpool entrer banen på Vicarage Road mandag kveld vil de sannsynligvis ligge på femteplass i Premier League. En forventer at Manchester United slår Swansea på Old Trafford, og at Manchester City følger opp med å slå Middlesbrough, og da må Jürgen Klopps lag jakte og prøve ta dem igjen.»

«Det vil bli mer mindgames, presset vil bli større, og alles øyne vil være rettet mot hvordan de svarer etter det fryktelig svake tapet mot Crystal Palace. Alt annet enn seier mot Watford vil potensielt være et katastrofalt tilbakeslag i jakten på Champions League-plassene.»

Torsdagens derby endret lite

Selv om poengdeling på Etihad Stadium gjorde at Liverpool ikke lenger kan styre sin egen skjebne, tror ikke Echo-journalisten det endret så mye.

«Verken City eller United passerte Liverpool, men realiteten er dersom de vinner sine gjenstående kamper vil begge havne foran Klopps menn. Det er tre klubber som kjemper om to plasser. Arsenal kan også kaste seg med i kampen, men må da vinne på White Hart Lane på søndag for å bli en reell trussel.»

«Liverpools skjebne er kanskje ikke i deres egne hender, men de har det beste kampprogrammet. Middelhavsfarerne Watford, Southampton og West Ham har ikke annet enn stoltheten å spille for, mens Middlesbrough trolig har rykket ned når de kommer til Anfield.»

«Manchester United har bortekamper mot Arsenal og Spurs, i tillegg til krevende semifinaler mot Celta Vigo i Europa League.»

10 poeng kan holde

Pearce savner at klubbens beste spillere tar ansvar når ting går dårlig, som mot Crystal Palace forrige helg.

«12 poeng vil sikkert være nok for Liverpool, og kanskje er også 10 poeng nok, i jakten på gullbilletten tilbake til den europeiske eliten. De neste tre ukene vil ha stor innvirkning på Klopps tid på Anfield. Det å sikre Champions League-fotball er helt nødvendig for managerens håp om å få sine hovedmål på overgangsmarkedet denne sommeren. Det vil også vise at klubben har tatt et skikkelig steg fremover. Europa League vil føles som å ha feilet.»

«Glem skadene, en kan ikke ha noen unnskyldninger. Klopp må få sine beste spillere til å ta ansvar og levere. Nå handler det om å holde nervene under kontroll. Liverpool er fortsatt i en glimrende posisjon. Det å kaste bort denne muligheten vil være utilgivelig.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]