Velkommen tilbake, Sadio!

Sadio Mané fikk en fryktelig avslutning på Afrika-mesterskapet da han bommet i straffedrama. Men Liverpool-fansen kan snart ta han imot med åpne og trøstende armer.

28. jan 2017 kl 22.39 Arve Vassbotten

Sadio Mané har uten tvil vært dypt savnet i Liverpool-laget i januar, som lørdag formiddag tapte 2-1 for Wolverhampton.

Lørdag kveld spilte han fra start da Senegal møtte Kamerun til kvartfinale i Afrika-mesterskapet.

Dominerte

Mané sto bak flere store sjanser i kampen og var en av de beste spillerne på banen, men det sto 0-0 etter 90 minutter og ekstraomganger. Dermed måtte det straffer til for å avgjøre kampen.

Senegal scoret på første straffe ved Kalidou Koulibaly. Benjamin Moukandjo, gjorde heller ikke noen feil på sin første for Kamerun. På lagenes andre og tredje straffer scoret Kara Mbodji og Moussa Sow for Senegal og Ambroise Oyonga og Adolphe Teikeu for Kamerun. Keeperen var nær å ta Henri Saivets forsøk, men også det gikk i mål til 4-3 for Senegal, og også Jacques Zoua scoret på Kameruns fjerde straffe.

Rekker han Chelsea?

Så var det duket for Sadio Mané på den femte straffen. Og han brant sitt forsøk fra 11-meteren. Dermed kunne Kameruns Vincent Aboubakara sende Kamerun videre til semi-finalen. Og dermed er Sadio Manés mesterskap over.

Selvsagt en kjedelig avslutning på mesterskapet for Mené, men kjærkomne nyheter for alle Liverpool-fans som ikke holder med Senegal.

Nå blir det spennende å se om Mané kan rekke hjem til møte med Chelsea på tirsdag ...

Flyturen fra Gabon skal ikke være mer enn rundt 7 timer, og de befinner seg i samme tidssone. Men med 120 minutter i beina, er det kanskje tvilsomt om han eventuelt starter en kamp mot Chelsea. Uansett vil han være tilbake mot Hull lørdag 4. februar.

Og vi får tro at Mané får en fantastisk velkomst fra The Kop som plaster på såret.